Пазарджик

Започна обновяването на парка при „Ескулап”

  27.01.2021 17:30             
Започна обновяването на парка при „Ескулап”

Къща на Баба Яга ще забавлява най-малките посетители на парка

ПАЗАРДЖИК. След по-малко от два месеца пазарджиклии ще могат да преоткрият градинката при "Ескулап". От началото на февруари започва обновяването на парка, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов, като отбеляза, че досега за тази част от зелените площи в града все не е оставало време, за което дължи извинение на всички, живеещи наоколо.

„Считам, че това е територия, която ние трябва значително да подобрим като физическа среда и като възможности хората да се забавляват, спортуват и въобще да прекарват времето си приятно. От следващия месец до 20 март ще направим някои интервенции тук.

Първо, ще оправим цялостната физическа среда - дървета, тревни площи, осветление, ще сложим нови пейки. Ще направим нова детска площадка, до настоящата, която ще бъде по-голяма, по-красива, с пясъчник и ограда. Така че майките, които водят децата си, да са спокойни. Ще обновим фитнесзоната.

За най-малките ще направим нещо много интересно - т. нар. "Къща на Баба Яга". В София имаше една подобна атракция в Борисовата градина, която всички я знаеха с това име. Но засега няма да издавам нищо повече. Ще бъде доста интересна и съм сигурен, че ще стане едно от любимите места не само за децата, но и за всички, които харесват по-иновативните неща.“ Така Тодор Попов очерта дейностите, които предстоят за реновирането на парка.

„Живот и здраве, всичко това ще се случи след по-малко от два месеца, увери кметът. - И напролет хората, които живеят наоколо, а и всички други, ще имат възможността да преоткрият това хубаво място в нашия град и да му се насладят.”

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички