Други Пазарджик

Бивши абитуриентки даряват красивите си бални рокли

  30.01.2021 06:05             
Бивши абитуриентки даряват красивите си бални рокли

ПАЗАРДЖИК - РАДИЛОВО. По всичко личи, че и тази година, въпреки необичайните условия, много млади хора ще помогнат на свои връстници, които нямат финансова възможност да преживеят незабравима бална нощ, като им дарят собствените си тоалети.

Веска Янушева и Росица Кънева от Радилово са две от тези благородни млади госпожици с добри сърца. От няколко дни във Фейсбук те предлагат красивите си бални рокли на тазгодишни абитуриентки в нужда. И двете момичета подчертават, че не търсят популярност с благородния жест, а просто най-искрено искат да помогнат и да зарадват някого.

Ето как отговориха на останалите въпроси "Знаме":

- Разкажете за себе си.

Веска: На 21 години съм. Работя в склад за перилни и почистващи препарати в Пазарджик. Свободното си време запълвам с народни танци.

Росица: Студентка съм. Следвам "Финанси" в Пловдивския университет. Обичам да прекарвам малкото свободно време, което имам, със семейството и приятелите си.

- Какво ви накара да дарите роклите си за бала?

Веска: Много искам да зарадвам момиче, което не може да си позволи тоалет за бала. Това е вторият ми опит да даря балната си рокля и се надявам да успея този път. И миналата година, по същото време, споделих подобна публикация във Фейсбук, но никой не се свърза с мен. Преди няколко дни видях че доста момичета са решили да направят този благороден жест и си казах, че ще опитам отново. Всички знаем, че не всеки имаше възможността да работи по време на карантината. Там някъде има родители, на които мога да помогна.

Росица: Реших да даря роклята си, защото знам, че има много хора, за които сумата, която трябва да отделят, за да я купят, е непосилна.

- Как реагираха близките и приятелите на това ваше решение?

Веска: Подкрепят ме напълно. Баща ми ми пожела тази година да успея да намеря момиче, което се нуждае от тази рокля и да го направя щастливо.

Росица: Всички се зарадваха много.

- Какво ще кажете на момичетата, които имат нужда, но се смущават да поискат балните Ви тоалети?

Веска: Искам да се обърна специално към всички момичета, които не могат да си позволят рокля за бала. Момичета, не се срамувайте. Не е срамно да поискаш, срамно е да можеш да помогнеш и да не го направиш.

Росица: Не е срамно да нямаш възможност. Срамно е да си необразован, да си крадец, да си измамник.

- Свърза ли се вече някой с Вас?

Веска: До момента с мен се е свързала само една жена. Ще се постарая в най-скоро време да се срещна с нея и с дъщеря й, за да има възможност момичето на премери роклята. Ще се разочаровам ако не й стане, но няма да се откажа.

Росица: Писаха ми доста момичета, които обаче не са абитуриентки. Видели, че роклята се подарява и я харесали. Но аз искам да я облече абитуриентка в празничната нощ.

- Занимавали ли сте се с благотворителност и преди?

Веска: Не.

Росица: Участвала съм в доста благотворителни кампании и това ми доставя огромно удоволствие. Била съм доброволец към Младежкия Червен кръст. От училище сме посещавали старчески домове и домове за деца, правили сме им подаръци за Коледа, били сме с тях в Деня на християнското семейство.

Чувството да видиш радостта в очите на хората, не може да се опише с думи.

- Какво ще пожелаете на момичетата, които ще облекат Вашите рокли, а и на всички останали абитуриенти тази година. И ако трябва да им дадете само един съвет, какъв ще е той?

Веска: На тазгодишните абитуриенти ще пожелая успешно дипломиране и попътен вятър в живота. Съветът ми е: Не оставяйте красивите ролки и костюми да стоят в гардеробите след бала. Някъде има момиче или момче, което можете да направите щастливо!

Росица: Пожелавам им успешен старт в живота и да не се отказват пред нищо.

- Как се виждате след 10 години?

Веска: Вече омъжена търсеща на кого да даря булчинската си рокля.

Росица: Всичко ще е много различно. Най-малкото - ще съм с десет години по-голяма, по-мъдра, по-улегнала. Надявам се да съм същият щастлив и положителен човек и да ме обкръжават същите хора.

Мария ДЪБОВА

Бел. авт. Разговаряхме с Веска по-рано тази седмица, когато тя все още не беше намерила нова притежателка на своята рокля. Впоследствие обаче момиче я е премерило, харесало и ще блести с нея в балната си нощ.

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички