Крими

Полицейският бюлетин на 03.02.2021г.

  03.02.2021 10:47             
Полицейският бюлетин на 03.02.2021г.

Извършител на домова кражба е установен от служители на РУ-Пещера. В полицейското управление била депозирана жалба от собственичка на къща в един от кварталите на родопския град. Тя съобщила, че от жилището и била извършена кражба на кафе-машина и микровълнова фурна. Местни криминалисти започнали работа по случая и скоро влезли в дирите на апаша. Оказало се, че това е нейният 33-годишен съсед, спрямо когото  се води преписка.

Двама мъже са задържани вчера по време на проверки извършени от служители на РУ-Панагюрище на територията на средногорския град. Първият от тях бил засечен на улица от органите на реда. Оказало се, че 28-годишният панагюрец носи в себе си две топчета с неправилна форма. При извършения полеви наркотест съдържанието им реагирало положително на синтетичен канабиноид. Почти по същото време на едно от кръстовищата в града криминалисти засекли млад мъж. Последвала проверка, но той отказал категорично да предостави документ за самоличност. Освен това започнал да се държи агресивно, да обижда и заплашва цивилните полицаи. Това наложило 21-годишният панагюрец да бъде задържан в ареста. И по двата случая са образувани бързи полицейски производства.  

Неправоспособен млад шофьор от пазарджишкото село Црънча е задържан да шофира лека кола с две различни регистрационни табели. Случката се разиграла вчера в ранния следобед на една от уличите в селото. Униформени полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района извършвали проверки на водачи на автомобили. Те засекли лек автомобил „Фолксваген”, на когото били поставени две различни регистрационни табели. Номерата отговаряли за съвсем различни моторни превозни средства. Освен това униформените установили, че 26-годишният шофьор от съседното село Дебращица е с отнета шофьорска книжка през януари тази година. Така освен задържане водачът се сдобил и с две бързи полицейски производства. Возилото му и табелите са иззети.

Пореден водач използвал неистинско свидетелство за управление на МПС е задържан от служители на полицейски участък Изток. Вчера следобед автопатрул на участъка извършил проверка на лек автомобил „КИА”. Зад волана бил 38-годишен жител на квартала, който предоставил на униформените шофьорска книжка издадена от Нидерландия. След извършените справки в информационните масиви на вътрешното министерство се оказало, че документът е неистински. Свидетелството е иззето, а притежателят му задържан за срок от 24 часа. 

Продължават и проверките за притежание и нелегална търговия с акцизни стоки без бандерол. Вчера служители на РУ-Септември проверили къща, обитавана от 19-годишна млада жена. Вътре криминалистите открили около 450 грама сух нарязан тютюн без бандерол.

Колегите им от полицейския участък в Ракитово извършили проверка на 60-годишен ракитовец пред жилището му. Оказало се, че той пренася в себе си 26 пликчета – тип спейсбек с общо 520 къса саморъчно напълнени цигари. Тютюневите изделия са иззети, а по двата случая са образувани преписки.     

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

„ИСИМ-2” ЕООД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ХОРА ЗА ОПАКОВАНЕ НА ЗАКУСКИ И ПРАВЕНЕ НА САНДВИЧИ. ХОРАТА С ОПИТ СА С ПРЕДИМСТВО, 0988 390 693, 0899 333 459.
Всички