Регионът

Община Велинград въведе пакет от мерки в помощ на бизнеса

  05.02.2021 14:14             
Община Велинград въведе пакет от мерки в помощ на бизнеса

ВЕЛИНГРАД. Общинската администрация въведе пакет от мерки в помощ на бизнеса, макар че не е тайна затрудненото финансово положение на общината. От помощта могат да се възползват фирмите, които са затворени със заповед на министъра на здравеопазването.

“Аз и моя екип разбираме, какви са трудностите пред бизнеса. Наясно сме, че за неработещите бизнеси в момента са нужни облекчения. Затова нормалната реакция от моя страна беше да предложа на общинските съветници да одобрят пакет от мерки, като им благодаря за подкрепата в този момент”, заяви кметът д-р Костадин Коев.

Помощта на общината е за периода от 1 декември 2020 г. до отмяна на въведените противоепидемични мерки. За този период се освобождават от заплащане на наеми ползвателите на общински имоти, както и наематели на общински терени за търговия на открито. За този период неработещите фирми са освободени и от част от таксата за битови отпадъци в компонента сметосъбиране и сметоизвозване. Чрез въведените мерки се отсрочват и задълженията на фирмите по Закона за местните данъци и такси за срок от влизане на заповедта в сила до нейната отмяна.

“Наясно съм, че след като се рестартира бизнеса има период на възстановяване. Ние предлагаме отсрочка от половин година. За това време на фирмите няма да бъдат налагани и лихви по данъчните им задължения”, категоричен е кметът д-р Коев.

Заявление в Общинска администрация може да бъде подадено от желаещите да се възползват от помощта.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ПРОДАВАМ КОЗИ, ПРЪЧОВЕ И ЯРЕТА, 0887 775 006.
Всички