Спорт

Хебър прегази шампиона Нефтохимик

  06.02.2021 18:49             
Хебър прегази шампиона Нефтохимик

ПАЗАРДЖИК. Волейболистите на Хебър спечелиха дербито от девети кръг на Първа осмица в Суперлигата при мъжете, надигравайки като домакини Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:16, 25:21, 25:15). След този успех тимът на Атанас Петров, който е актуалният носител на Купата на България, запазва лидерство в елита, като е на върха в класирането със седем победи, две загуби и 21 точки. Съставът на Нефтохимик отбеляза трета загуба, като с пет победи и 13 точки временно запазва втора позиция, но преди изиграването на останалите срещи от кръга.  

В първата част домакините, които явно се бяха стреснали след загубата от Левски, поведоха още в началото, а постепенно разликата нарасна на 6 точки и така „тигрите“ убедително се наложиха с 25:15. Втората част бе идентична след като с два поредни аса на Николай Къртев хебърци дръпнаха с 11:5. Николай Желязков взе второ прекъсване в гейма за шампионите. Гостите стегнаха редиците и след добри изяви на Георги Братоев разликата се стопи само на 2 точки при 19:21. Атанас Петров взе прекъсване за тима от Пазарджик и това даде резултат след добри минути на национала Николай Къртев, който изведе жълто-сините до геймбол при 24:20, а това реши интригата във втория гейм.

Появата на Валентин Братоев за Нефтохимик в началото на третата част обърна сценария на игра и шампионите успяха да поведат с 3:1. Но за кратко. Постепенно Хебър взе комфортна преднина от 5 точки, която нарасна на 9 след блокада на Александър Ляфтов за 23:14. Именно атака на македонския национал донесе крайния успех.

"Срещу Нефтохимик никога не е лесно и днес не беше лесно, ние си го направихме лесно, защото играхме доста добре заяви след мача треньорът Атанас Петров. Брадли Гънтър ни носеше в атака със своите 70%, а това, че е сбъркал 3-4 сервиса е рискът, който поемаме. Важното бе да е спокоен, защото той много си мисли грешките. Много добре бяхме подготвили мача тактически. Момчетата на почти 100% изпълниха задачите. Имаме много блокади - 14 точки от блокада, а позитивните блокади са над 30, така че това е един от елементите, които много ни помогна".

Според Петров, победата и преднината все още "нищо не означава"  "Имаме гостуване в Дупница, имаме гостуване в Разлог, а това са трудни мачове, но ние трябва да играе в всеки мач за победа. Но определено имаме едно предимство, което ще ни даде едно спокойствие", каза селекционерът на пазарджиклии.

Състави: ХЕБЪР: Любомир Агонцев, Брадли Гънтър 19, Тодор Алексиев 9, Александър Ляфтов 6, Теодор Тодоров 9, Николай Къртев 9 – Петър Каракашев-либеро (Стойко Ненчев, Мартин Симеонов).

Нефтохимик:  Георги Братоев 3, Мирослав Градинаров 11, Денис Карягин 5, Златко Кьосев 4, Николай Колев 2, Илия Петков 7 – Теодор Салпаров-либеро (Мартин Пенев 1, Стефан Георгиев, Валентин Братоев 2, Венцислав Трифонов).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички