Регионът

В „Асарел-Медет“ стартира традиционната доброволна кръводарителска акция

  08.02.2021 14:51             
В „Асарел-Медет“ стартира традиционната доброволна  кръводарителска акция

Общо 18 асарелци се включиха още в първия ден в доброволната кръводарителска акция на „Асарел-Медет“. Инициативата е част от националната кампанията „Капка по капка – живот“ и се провежда в Здравна служба „Асарел“ от 8 до 12 февруари. Партньор отново е Районният център по трансфузионна хематология – Пловдив.

Всеки ден от, 9.30 до 14.00 ч., се дава възможност на желаещите да се включат в бъзвъзмездното кръводаряване. След като през 2020 г. за първи път беше организирана такава кампания в извънредна обстановка, и през тази година акцията протича при строго спазване на всички необходими противоепидемичните мерки, за което следи екипът на здравната служба. За по-добрата и безопасна организация отново е въведено предварително записване на кръводарителите, така че да няма никакво струпване на хора.

Сред първите кръводарители днес бе инж. Тодор Ганджов от ВОС „Люляковица“, който вече няколко пъти е ставал кръводарител в асарелската акция, а и преди да започне работа в компанията, редовно е подкрепял тази кауза.

- Чувството да станеш кръводарител, трудно се описва с една дума. Имаш едно страхотно усещане на гордост и удовлетворение от извършеното благородно дело - сподели Ганджов, минути след като дари кръв.

В акцията се включиха още Мариян Грамчев и Стоян Гергишанов от обогатителна фабрика „Асарел“, Кръстьо Акрабов от отдел „Ремонт Рудник и ЦРБ“, Кети Беломачева от отдел „Качествен контрол“ и още много други.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички