Регионът

Почти 2 милиона лева за общините Лесичово и Белово от правителството

  10.02.2021 15:54             
Почти 2 милиона лева за общините Лесичово и Белово от правителството

СОФИЯ. Правителството отпусна 1млн 986 хил. лева допълнително за  изпълнение на важни проекти за подобряване на жизнената среда на общините Лесичово и Белово.

От отпуснатите от правителството средства 786 000 лева са предвидени за община Лесичово, с които ще се извърши основен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово. „Доста проекти се изпълняват в нашата община. Имаме голяма нужда от ремонт на инфраструктурата. Сериозен ремонт не е имало дълги години и тази помощ ще ни е добре дошла“, заяви пред премиера Борисов кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров. С 1 200 000 лв. Министерският съвет подпомага община Белово за реализирането на основен ремонт и обновяване на централната градска част на града. Със средствата ще се обнови и преобрази центърът на града и ще се улесни достъпът до автогарата и жп гарата.

„Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър. Точно така ще продължим да работим и да помагаме“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета, на което правителството отпусна 8,7 млн. лв. по бюджетите на осем български общини. Борисов подчерта, че активно ще продължи подкрепата за всички общини в България, а в последните години се поставя акцент върху финансирането на проекти, важни за жителите на Северозапада, Севера и Родопите.

„Грижата към общините на правителството винаги е била адекватна и точна, отчитаме проблемите на дадените населени места и с всички наши решения сме се старали да подобрим условията, в които живеят хората“, отбеляза министърът на финансите Кирил Ананиев по време на заседанието. Ананиев допълни, че Министерският съвет продължава да подкрепя с финансова помощ също изграждането и ремонтите на християнски храмове и манастири в страната.

Третата подпомогната община от правителството с 285 000 лв. е Смолян. Със сумата ще се извърши ремонт на покрива на сградата на Родопския драматичен театър.656 000 лв. се отпускат на община Плевен за консервация и реставрация на Къща-музей „Цар Освободител Александър II“ и на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“, както и за ремонт на улица „Генерал Скобелев“.По бюджета на община Радомир ще бъдат преведени 1 568 000 лв. за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. За община Мездра правителството отпусна 1 606 000 лв., с които ще се извърши ремонт и реконструкция на водопроводи и улици в населените места на общината. В рамките на заседанието на Министерския съвет за община Болярово бяха отпуснати 816 600 лв. за реконструкция на ул. „Младежка“ в града. С 1 785 000 лв. бе подпомогната община Сливен за изграждане на две допълнителни училищни сгради за Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“. Премиерът Борисов подчерта, че в центъра на града се намират трите най-големи училища и в центъра се изгражда физкултурен салон за едно от тях, и затова днес се отпускат средства, за да разполагат и другите две училища с физкултурни салони. В рамките на заседанието на кабинета бяха отпуснати също 600 000 лв. за доизграждане на манастирския комплекс „Света Троица“ в местността Кръстова гора.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички