Регионът

Огън погълна сеното на 1000 овце, кмет пръв идва да гаси пожара

  11.02.2021 12:26             
Огън погълна сеното на 1000 овце, кмет пръв идва да гаси пожара

Отстраненият кмет на Ветрен дол Димитър Христосков пръв се притекъл на помощ, когато късно снощи в септемврийското село пламнал сеновала към овчарника на животновъда Алиш Кунгьов. Огнената стихия погълнала всичкия му запас от храна за животните и унищожила сградата.

„Идва лошо, зимно време и трябва да се помогне, защото около 1000 овце трябва да се хранят. Който има идея как или желание, нека да помогне“, призова през фейсбук профила си Христосков.

На място вече е изпратена строителна механизация да разчисти останките от пожара, за да не пламне отново. Собственикът пък казва, че спешно се нуждае от фураж и сено. На ден хилядата му овце изяждат 80 бали люцерна и сено, а той няма нито една. В момента овцете започнали и да се агнят, но пари ще има, чак когато Кунгьов ще започне да продава агнетата, когато пораснат или от млякото, което ще се дои.

Алиш Кунгьов се слави като скромен и трудолюбив човек. Иначе е от Конарско, община Якоруда. Заедно със семейството си се преселва във Ветрен дол преди 15 години. Купува овчарниците на бившето ТКЗС.

Всеки, който иска да помогне, може да се свърже с Димитър Христосков или да дари на банковата сметка, приложена по-долу.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ПРОДАВАМ КОЗИ, ПРЪЧОВЕ И ЯРЕТА, 0887 775 006.
Всички