Други

Светла Цоцоркова е в журито на „София филм фест“

  13.02.2021 06:41             
Светла Цоцоркова е в журито на „София филм фест“

СОФИЯ. Режисьорката Светла Цоцоркова, която е с панагюрски корени, ще бъде част от журито на юбилейното 25-о издание на фестивала „София филм фест“. Той ще се проведе от 11 до 31 март.

Заедно с нея, продукциите ще оценяват най-влиятелният аниматор в света за последните 25 години Тео Ушев, който е председател на журито, руският режисьор Иля Хржановски, унгарският режисьор, актьор и продуцент Саболч Хайду и македонската актриса Наташа Петрович. Те ще изберат двата най-добри филми на фестивала, както и победителите от конкурса за български късометражен филм.

Светла Цоцоркова е родена в Бургас, но пред „Знаме” си спомни как Панагюрище й се виждал голям град. „След това живях известно време по широкия свят, но само за да разбера, че всичко онова, което виждам в Лондон или Ню Йорк, вече съм го видяла - в огъня на печката в къщата на баба и дядо”, каза тя.

Официалното откриване на „София филм фест“ е на 11 март с прожекция на „Февруари“ на Камен Калев. Същата вечер „Наградата на София“ за принос в киното ще бъде връчена на музиканта Теодосий Спасов, който също е свързан с Панагюрско. И сега най-виртуозният ни кавалджия отмаря в Панагюрски колонии, когато потърси вдъхновение. Като дете Теодосий живял в Колониите, където майка му била учителка, а баща му - шофьор на БелАЗ в МОК „Медет“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички