Четвъртък, 13 Май 2021
 
Пазарджик

Първо вътрешно отделение В МБАЛ-Пазарджик отново приема Ковид пациенти

  12.02.2021 06:46             
Първо вътрешно отделение В МБАЛ-Пазарджик отново приема Ковид пациенти

Увеличават се и хоспитализираните, и интубираните болни

От 8 февруари Първо вътрешно отделение на МБАЛ- Пазарджик отново приема Ковид пациенти. Със заповед на изпълнителния директор д-р Красимир Темнилов се определят 19 легла за пациенти с доказан Ковид-19 в Инфекциозно отделение, 36 легла във Второ вътрешно отделение, 28 в Първо вътрешно отделение и 12 в Ковид реанимация.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина ще продължи да приема

пациенти с пневмония, но с отрицателен тест за коронавирус

Осем от леглата в отделението ще бъдат предоставени на Първо вътрешно отделение за хоспитализиране и лечение на пациенти с ендокринни и гастроентерологични заболявания.
- Капацитетът на Второ вътрешно отделение бе изчерпан, а Инфекциозно разполагаше само с няколко свободни легла. Това наложи Първо вътрешно отделение отново да се преобразува в Ковид сектор - уточни директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.
- Ситуацията се усложнява. Ние сме на трета позиция след големите градове. При положение че се вдигнат цифрите, ние се връщаме към стария режим на работа, тоест със

105 легла в готовност да приемем Ковид пациенти

Връщаме варианта и Първо вътрешно да приема също такива  пациенти.
Към настоящия момент болницата разполага с всички необходими предпазни средства за медиците. До всяко легло в отделенията  вече има необходимия кислород.

Броят на случаите на коронавирус се увеличава през последните 2 седмици. Расте и броят на хоспитализираните, както и на интубираните пациенти, допълват от най-голямото лечебно отделение в областта.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ПРОДАВАМ КОЗИ, ПРЪЧОВЕ И ЯРЕТА, 0887 775 006.
Всички