ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Димитър Йонов стана вторият рекордьор-дарител на плазма в България

  12.02.2021 10:16             
Димитър Йонов стана вторият рекордьор-дарител на плазма в България

На 10 февруари Димитър Йонов, ИТ инженер и баща на две деца, дари за осми път реконвалесцентна плазма в Националния център по трансфузионна хематология. „Знаме” вече ви разказа за него.

Така младият мъж от Пазарджик постигна максимума за даряване на плазма в рамките на една година, разрешен в България, и стана вторият рекордьор по даряване на плазма в страната. Станислав Захариев пръв дари в рамките на 2 месеца осем пъти плазма.

Сдружението „Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма” подарява грамота и книги за рекордьорите, а фирма, която е техен партньор по Програмата за бързо възстановяване на дарителите на реконвалесцентна плазма с протеини, ензими и други добавки, им е подготвила специална смес от протеини, ензими и витамини. Същата награда очаква всички, дарили повече от два пъти плазма.

„След осмото даряване на плазма отново призовавам всички, които сте преболедували инфекцията, да дарите, написа във Фейсбук Димитър Йонов. Аз го направих максималния брой пъти и отново ще помагам, но по друг начин. Дари плазма - спаси трима! Така ще помогнете на много хора да видят своите деца, близки и да заживеят буквално нов живот! Да дариш е безценно, а за някого това може да бъде всичко! Помогни - човешко е!”.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички