Четвъртък, 13 Май 2021
 
Регионът

Ученички намериха и върнаха портфейл с пари и документи

  12.02.2021 12:29             
Ученички намериха и върнаха портфейл с пари и документи

СЕПТЕМВРИ. Две момичета от общинския град днес бяха отличени от началника на Районното управление в града след като намерили изгубен портфейл с пари и документи, и го предали на органите на реда.

На 5 февруари сутринта 19-годишната Симона Божилова и нейната съученичка Мина Герасимова – 18 г., вървели по една от улиците на града на път за училище СУ „Христо Ботев”. В района на площад, намиращ се в близост до школото, двете забелязали на земята портфейл с документи. Те го взели, не се поколебали за миг и незабавно отишли в местното полицейско управление. Там го предали на дежурните полицейски служители. Оказало се, че в портфейла имало лични документи, дебитни карти и сумата от 86 лева, всичките собственост на мъж от Якоруда. Униформените направили връзка с мъжа и той благополучно си върнал изгубеното.

Днес началникът на полицейското управление в Септември главен инспектор Стефан Божилов покани двете момичета в сградата на управлението. На кратка, но сърдечна церемония той им връчи грамоти на РУ-Септември, в знак на уважение и респект към тях за честната и достойна постъпка, която е пример за подражание не само от младежите, но и от възрастните. На срещата присъстваха директорът на СУ”Христо Ботев” г-жа Галина Дишкова и педагогическият съветник г-жа Доротея Никова и всички поздравиха момичетата.

(Зн)  


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ПРОДАВАМ КОЗИ, ПРЪЧОВЕ И ЯРЕТА, 0887 775 006.
Всички