Избори 2021 Регионът

БСП подреди листата в областта, определя я като млада и перспективна

  14.02.2021 14:11             
БСП подреди листата в областта, определя я като млада и перспективна

Местните социалисти подредиха и своята листа с кандидати за народни представители след като преди това първи в областта обявиха и водача си в листата Пламен Милев. Списъкът, който ще се бори за вниманието на избирателя, се състои от хора, уважавани и успешни в своите професионални направления и доказали принципност в обществените си ангажименти.

„Листата е млада и перспективна. Гласуването се проведе по всички изборни стандарти, съобразени с правилата на партията и при спазване на епидемиологичните мерки“, коментираха от местната партийна централа. Така, след финансовия експерт Пламен Милев, подкрепа за второто място получи областният председател на БСП, общински съветник и преподавател по математика Петя Цанкова от Септември. Трето място е за юрисконсулта Лиляна Мърхова – Присадникова, която е председател на социалистите в Пазарджик и общински съветник. На пето място е юристът и зам.-кмет на община Пещера Гълъбина Карамитрева. Шестото място е за преподавателя по история от Велинград Васил Аврамов. Осми е инж. Стойко Стефанов от Белово, който е началник на ВЕЦ и общински съветник. На десето място е юристът Надя Клисурска – Жекова, която вече натрупа опит като народен представител.

В листата място намериха и много млади хора, представители на Стрелча, Панагюрище, Батак и Пазарджик, сред които културологът Петя Крушева, младежкият лидер и програмист Александър Велчев, земеделският производител Димитър Жилков, главният специалист в Горско стопанство и общински съветник инж. Горчо Станков, икономистът Стефка Пенева, експертът по организация на труда Гергана Ичева, студентът по администрация и управление Андрей Премянов.

На останалите места в листата на Коалиция БСП за България ще бъдат излъчени граждански квоти и коалиционни партньори.

Предстои утвърждаването и от Националния съвет на партията, след което ще бъде представена в пълния си състав пред обществеността.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички