Регионът

В СУ ”Александър Иванов-Чапай” учат 500 деца, заболели няма

  22.02.2021 06:41             
В СУ ”Александър Иванов-Чапай” учат 500 деца, заболели няма
Приветствам двуседмичното присъствено обучение на учениците, категорична е директорката Спаска Кузманова

БЕЛОВО. За ограничаване на заразата от коронавирус образователното министерство предложи учениците от средния и горен курс да учат присъствено, като се сменят през 2 седмици. От 18 февруари в класните стаи влязоха момичетата и момчетата от 5, 10 и 11 клас от училищата в областта.

Дали е добър подходът с присъственото обучение на учениците през определен период, сподели пред "Знаме" директорката на СУ "Александър Иванов - Чапай" Спаска Кузманова:

- Решението децата да са в клас, макар и за 2 седмици, е правилно, защото срещата с учителите и съучениците им ги зарежда емоционално. Дава се възможност да изразходват и енергията си, натрупана в домовете им, учейки онлайн. Нормалната среда за учениците е училището и класната стая - място за преподаване на урока. Разликата за усвояване на знания присъствено и чрез устройства е огромна - давам само плюсове за т. нар. въртене на учениците да учат в клас и онлайн.

От 500 ученика в училището 320 се обучават присъствено, а 180 - дистанционно, уточни г-жа Кузманова. Тя поясни, че отсъстващите са единици.

- През изминалите 2 седмици в училище бяха седмокласници, осмокласници и дванайстокласници, по изключение и единичната паралелка единайстокласници.

Няма заболели учители и ученици. Спазваме епидемиологичните мерки - мерим температурата всяка сутрин на двата входа за малки и големи, движението по коридорите е двупосочно, децата ползват дезинфектанти и задължително маски.

Дано да имаме късмет, вирусът по-скоро да отстъпи и всички възпитаници да влязат в училище.

Пенка МИХАЙЛОВА

 

 

 

 

 

 

СОУ "Александър Иванов - Чапай"


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички