Регионът

Доброволци от ДГС „Ракитово” и общината почистиха пътя по дефилето

  20.02.2021 06:03             
Доброволци от ДГС „Ракитово” и общината почистиха пътя по дефилето

На добра воля служители на Държавното горско стопанство в Ракитово и общинската администрация направиха съвместна акция за почистване на пътя по дефилето на река Чепинска. Работници от стопанството събраха боклуците, разхвърляни по протежението на пътя, а със съдействието на община Ракитово камионите по сметопочистването транспортираха чувалите до Регионалното депо в Пазарджик.

„Трафикът на пътя е много интензивен и изхъврлените отпадъци в района никак не са малко. Събрахме около 80 големи чували с боклук. В първия ден се включиха двадесет наши служители, а във втория – още десет. Колегите почистиха местността Дефилето и местността Харемчица по пътя за курорта Цигов чарк Идеята на съвместната акция бе да се почисти участъкът по пътя до гара Цепина, поясни пред „Знаме” директорът на ДГС „Ракитово” инж. Муса Али. Той благодари за свършената работа на участниците в акцията от двете институции.

Акцията протекла в сервитута на републиканската пътна мрежа, а поддържането на въпросното шосе е ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура“. Горските служители са доволни, че са направили добро дело, но апелират към шофьорите, минаващи по дефилето, да не изхвърлят боклуци край пътя, а само на указаните за това места.

По време на уборката лесничеите огледали и какви са пораженията на гората от снеговала.

„Ние по принцип осъществяваме редовно почти 24-часово наблюдение във връзка с обилните дъждове и снеговалежи. Хубаво е, че към момента на територията на стопанството, която никак не е малка – тя е над 180 000 ха, не са констатирани свлачища. Няма и паднали дървета”, поясни инж. Али.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички