Регионът

Първото средищно училище в Чепинско почита Апостола и се готви за 100-годишнината

  19.02.2021 07:30             
Първото средищно училище в Чепинско почита Апостола и се готви за 100-годишнината
Емил Моллов

ВЕЛИНГРАД. В ИСУ „Васил Левски” голяма част от събитията в празничната програма за Апостола ще се проведат в интернет, поясни пред „Знаме” директорът Емил Моллов. В тази връзка се провеждат конкурси за есе и рисунка, посветени на Васил Левски, изготвят се презентации за живота и делото му. По традиция ще бъдат поднесени цветя пред барелефа на Левски в голямото фоайе, а във фоайето на началния курс второкласници са подредили изложба с рисунки. Четвъртокласниците пък подготвиха рецитал, който преди часове бе излъчен онлайн на сайта на училището и страницата му във Фейсбук. Членове на клуб „Млади възрожденци“ към учебното заведение ще вземат участие в общоградското тържество пред паметната плоча на Васил Левски в центъра на кв. „Каменица”.

Догодина на първото средищно училище в Чепинското корито (основано е на 1 септември 1922 г.) предстои 100-годишен юбилей, а през април на педагогически съвет ще бъде приет цялостен план за празника. Част от инициативите вече са задвижени. Пловдивска фирма безвъзмездно ще извезе точна реплика на старо училищно знаме-реликва.

„Знамето е отпреди 1944 г. - от едната му страна е записано „Чрез просвета за България!”, а от другата – „Климатическа гимназия – село Лъджене”. То ще бъде въведено като новото знаме на училището след като бъде осветено Подготвяме второ разширено издание на сборника „Учители народни, будители духовни”, преговаряме с издателска къща. Отсега започваме да събираме материали за луксозен алманах за историята на училището”, изброява директорът. Тържества ще има през цялата година под знака на стогодишния юбилей, а стремежът на колектива е празничните прояви да бъдат интересни и мотивиращи, и оценени от жителите и гостите на спа столицата.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички