Четвъртък, 15 Апр 2021
 
Регионът

Първото средищно училище в Чепинско почита Апостола и се готви за 100-годишнината

  19.02.2021 07:30             
Първото средищно училище в Чепинско почита Апостола и се готви за 100-годишнината
Емил Моллов

ВЕЛИНГРАД. В ИСУ „Васил Левски” голяма част от събитията в празничната програма за Апостола ще се проведат в интернет, поясни пред „Знаме” директорът Емил Моллов. В тази връзка се провеждат конкурси за есе и рисунка, посветени на Васил Левски, изготвят се презентации за живота и делото му. По традиция ще бъдат поднесени цветя пред барелефа на Левски в голямото фоайе, а във фоайето на началния курс второкласници са подредили изложба с рисунки. Четвъртокласниците пък подготвиха рецитал, който преди часове бе излъчен онлайн на сайта на училището и страницата му във Фейсбук. Членове на клуб „Млади възрожденци“ към учебното заведение ще вземат участие в общоградското тържество пред паметната плоча на Васил Левски в центъра на кв. „Каменица”.

Догодина на първото средищно училище в Чепинското корито (основано е на 1 септември 1922 г.) предстои 100-годишен юбилей, а през април на педагогически съвет ще бъде приет цялостен план за празника. Част от инициативите вече са задвижени. Пловдивска фирма безвъзмездно ще извезе точна реплика на старо училищно знаме-реликва.

„Знамето е отпреди 1944 г. - от едната му страна е записано „Чрез просвета за България!”, а от другата – „Климатическа гимназия – село Лъджене”. То ще бъде въведено като новото знаме на училището след като бъде осветено Подготвяме второ разширено издание на сборника „Учители народни, будители духовни”, преговаряме с издателска къща. Отсега започваме да събираме материали за луксозен алманах за историята на училището”, изброява директорът. Тържества ще има през цялата година под знака на стогодишния юбилей, а стремежът на колектива е празничните прояви да бъдат интересни и мотивиращи, и оценени от жителите и гостите на спа столицата.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРЕВОЗ НА КОЛЕТНИ НЕУНИВЕРСАЛНИ ПРАТКИ ДО 20 КГ И БАГАЖ БЕЗ ОБЕМИСТИ ТОВАРИ ДО АНГЛИЯ И ОБРАТНО. 00447440477886/0898961651

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички