Избори 2021 Пазарджик

Румен Петков и доц. Атанас Мангъров представиха Стойно Чачов като водач на листата на АБВ

  22.02.2021 16:03             
Румен Петков и доц. Атанас Мангъров представиха Стойно Чачов като водач на листата на АБВ

ПАЗАРДЖИК. Както писахме по-рано, доц. Атанас Мангъров дойде в областния град за представянето на водача на листата на АБВ Стойно Чачов., заедно с председателят на партията Румен Петков, и заместник-председателя Владимир Маринов.

„Като кмет на Стрелча Стойно Чачов направи успешни 4 година и половина управление и съм сигурен, че има уважението и обичта на стрелчани, защото присъствах с него на поредица от срещи. Аз самият няма да участвам в никакви листи, защото съм бил част от управлението на държавата, а за управлението трябват нови хора с нова енергия като г-н Чачов и доц. Мангъров, заяви Румен Петков. От своя страна Чачов благодари за доверието и обяви, че един от приоритетите му е връщане на стария начин на живот и нормалността.

„Хората заслужават да бъдат спокойни. Не може да си затворен от сутрин до вечер. Не може без ограничителни мерки, но трябва да са подходящи и правилни”, каза водачът на листата и допълни, че до няколко дни ще станат ясни всички имена в листата. „В нея фигурират основно млади хора и хора в средна възраст, които са се доказали в попрището си”, поясни бившият кмет на Стрелча.

„Г-н Шопов е направил своя избор”. С тези думи Румен Петков отказа да коментира напускането на доскорошния областен лидер на АБВ Атанас Шопов, но разкри, че преди седмица е гостувал в дома му на семеен празник, радвал се е на децата му и са водили нормални човешки разговори. Както и това, че Шопов лично е номинирал Стойно Чачов за водач в 13-и МИР-Пазарджик.

Доц. Мангъров пък направи аналог между пазарджишкия затвор и лишаването от свобода и от основни човешки права във времето на пандемия.

„Едно от най-тежките наказания е лишаване от свобода, през последната година наблюдаваме едно доброволно лишаване от свобода не само в нашето общество, а в целия свят. Правим това доброволно, под предлог, че ни спасяват, а в същност някои хора ни лишават от основни човешки права и свободи. Този медицински проблем се използва по един недопустим начин за за икономически, политически и други цели, но това не бива да се допуска. Това, което става сега, трябва да се промени. Да започнем да действаме по нормалния начин, както човечеството е действало до сега при подобни пандемии, защото ако това не се промени, може да сте сигурни, че в следващите години ще живеем много трудно“ – заяви доц. д-р Мангъров. На въпрос на „Знаме” за неговия коментар по повод ваксините, той заяви

„Бих посъветвал всеки, който стои затворен вкъщи, да се ваксинира, за да може да излезе и да види родителите си, децата си, внучетата… Аз не съм против ваксините, против това съм да се избързва с тях, защото те все още не са достатъчно добре клинично изпитани. Това е, което е тревожно. Фактът, че ви карат да давате информирано съгласие означава, че всички рискове са за ваша сметка. Защото производителите на ваксини не искаха да носят отговорността, прехвърлиха ги на дърржгавите, а те от своя страна ги прехвърлиха на гражданите. Никога при други ваксинации не се е изисквало такова съгласие”, допълни доц. Мангъров.

Зам.-председателят на АБВ Владимир Маринов пък заяви, че е крайно време държавата да определи приоритетите. И след като изброи три от тях - туризъм, селско стопанство и енергетика, заяви, че вече е готова цялостна нова аграрна стратегия.

(Зн)


Свързани