Спорт

„Тигрите“ на Хебър отстраниха Дунав за Купата (обновена)

  23.02.2021 19:48             
„Тигрите“ на Хебър отстраниха Дунав за Купата (обновена)

ПАЗАРДЖИК. Волейболният тим на Хебър отива на финалната четворка на турнира за Купата на България след като в четвъртфинала победи с 3:0 като домакин Дунав (Русе) с 3:0 гейма. За по-малко от час и половина „тигрите“ затвориха трите части с 25:21, 25:22 и 25:19, а това бе треньорски дебют на новия селекционер и доскорошен методист на жълто-сините Драган Иванов. За полуфинала се класира и Добруджа, който се наложи с 3:1 над ЦСКА в столичната зала "Васил Симов".

И в трите части на мача русенци се опитваха да играят равностойно срещу двукратния носител на Купата, но допускаха много повече грешки в отделните компоненти на играта, докато за хебърци особено успешно работеше атаката.

Първата част на срещата започна с равностойна игра, след което Дунав поведе за кратко. Пазарджиклии, обаче, се мобилизираха и затвориха гейма - 25:21. По същия начин започна и втората част и Хебър увеличи аванса си след 25:22. Така се стигна до третата част, но и в нея всичко изглеждаше решено почти от самото начало. Постепенно домакините увеличиха аванса на 10 точки и при резултат 20:10 интригата окончателно избяга отвъд стените на зала „Васил Левски“. В самия край русенци направиха серия от няколко точки, но това не донесе никакво напрежение  в редиците на "тигрите".

Най-полезни за Хебър бяха Брадли Гънтър (1 блок, 2 аса и 48% ефективност в атака) и Александар Ляфтов (4 блока, 2 аса, 73% ефективност в атака и 67% позитивно посрещане) за победата. За тима на Дунав Дейвид Кръстев приключи с 12 точки.

ХЕБЪР: Любомир Агонцев, Брадли Гънтър, Александър Ляфтов, Тодор Алексиев, Иван Латунов, Николай Къртев – Петър Каракашев-либеро (Стойко Ненчев, Мартин Симеонов, Пламен Шекерджиев)

Дунав: Николай Манчев, Дейвид Кръстев, Леон Тончев, Ангел Павлов, Борис Наков, Владимир Христов – Симеон добрев-либеро (Алекс Николов, Александър Илиев).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички