Крими

Затвор за бияча Иван Вазелина

  26.02.2021 08:55             
Затвор за бияча Иван Вазелина

ПАНАГЮРИЩЕ. Иван Балабанов по прякор Вазелина влиза в затвора за 8 месеца. Споразумението е одобрено от Районния съд в бунтовния град и влиза в сила от днес. Той епризнат за виновен, че на 13.01.2021 г., в гр. Панагюрище е държал в себе си огнестрелно оръжие и боеприпаси за огнестрелно оръжие – един многозаряден полуавтоматичен пистолет марка „Browning“, както и 13 броя патрони, представляващи стандартни боеприпаси за огнестрелно оръжие, без да има надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Преди месец Балабанов и бодигардвете му пребиха зверски мъж пред училище във възрожденския град пред очите на детето му. След сигнал на лекарите от Спешна помощ в Пазарджик, които са приели жертвата Нешо Юруков, криминалистите предприеха мерки спрямо Балабанов и намериха незаконен пистолет в къщата му в село Оборище. Прокуратурата му повдигна обвинение за оръжието, за което няма разрешение, а разследването за побоя над Юруков още продължава. Балабанов беше оставен в ареста, защото и през 2015 г. е осъждан за незаконен боен арсенал, но условно.

Сега Балабанов е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата. Той и адвокатите му са предложили сами да лежи 6 месеца в затвора, но съдия Снежана Стоянова увеличи наказанието му с два месеца. Освен за побоя над Нешо Юруков Иван Балабанов е разследван и в София заради измама с издаване на работни визи за САЩ. Срещу шофьора му Петко Брадиславов, който е бил по време на побоя над Нешо Юруков, също има сигнал за измама, който се проверява, казват от държавното обвинение.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички