Други

Деца и ученици дариха над 1000 мартенички на персонала и болните в МБАЛ-Пазарджик

  26.02.2021 14:00             
Деца и ученици дариха над 1000 мартенички на персонала и болните в МБАЛ-Пазарджик

Над 1000 мартенички бяха дарени днес за работещите в МБАЛ-Пазарджик и болните, настанени в отделенията на лечебното заведение. Те са изработени от деца от детски градини, подготвителни групи и ученици от първи до четвърти клас на училищата в община Пазарджик. С тях те участват в организирания от Общински детски комплекс-Пазарджик конкурс за изработка на мартенички „Баба Марта бързала“.

Деветгодишната Божидара Неделева от ОУ „Отец Паисий“, четиригодишната Елея Алексиева и петгодишната Ана-Мария Попова от детска градина „Радост“ изненадаха лекарите, медицинските сестри и санитарите от Спешно отделение с пъстри мартенички и картички, които децата от Пазарджик, с. Мокрище, с. Мало Конаре, с. Ивайло,с. Главиница и с.Говедаре, са измайсторили. Трите момиченца поздравиха медиците и със стихче за Баба Марта и им пожелаха да са много здрави, за да продължат да помагат на хората и да ги лекуват.

„Честита Баба Марта, мили деца! Пожелаваме ви да сте живи и здрави, бели и засмени и да не се разболявате . Радваме се, че се сетихте за нас и разведрихте натоварения ни работен ден с тези пъстри и красиви мартенички“, каза старшата сестра на Спешно отделение Ангелина Сотирова, след като получи дарените мартенички.

„Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост и празнувал като носител на вековна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни са изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека да продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата“, казват организаторите на конкурса за мартенички. Пожеланията от децата и Общински детски комплекс-Пазарджик са на 1 март всички да закичим себе си и приятелите си с мартеници- да прогоним лошотията и да ни съпътстват само добри неща. Да си пожелаем здраве, дълголетие и късмет!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички