Други

Йордан Младенов и Димитър Търпов присъстваха на въдворяването на епископ Висарион

  28.02.2021 19:11             
Йордан Младенов и Димитър Търпов присъстваха на въдворяването на епископ Висарион

СМОЛЯН. Днес пловдивският митрополит Николай възглави Съборна архиерейска света Литургия в храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян. На службата присъстваха кметът на община Пещера Йордан Младенов заедно с Димитър Търпов- директор на Инспекция по труда в Пазарджик. Те бяха там по покана на Епископ Висарион (със светско име Георги Гривов) за да присъстват на въдворяването му от дядо Николай.

Най-новият архиерей на църквата ни благослови за първи път като епископ жителите и гостите на Смолян. Висарион даде обет, че ще пази вярата и с всички сили ще се старае да изпълни това клетвено обещание.

Йордан Младенов и Димитър Търпов поднесоха пожеланието си за здраве и благочестие и връчиха на Епископ Висарион символични подаръци.

Както "Знаме" писа, епископ Висарион  остава архиерейски наместник на Смолянска духовна околия и игумен на манастира „Св. Троица”в Кръстова гора. Той ще продължи своето служение като втори викарен епископ на Пловдивския митрополит.

Архимандрит Висарион (Георги Павлов Гривов) е роден на 6 юли 1971г. в гр. Пещера. Произхожда от религиозно семейство. Основното си образование завършва в ОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Пещера, а средното си образование е завършил в гр. Пазарджик. През учебната 1994/5 г. е завършил двугодишния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. През 2002г. е завършил Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Свв. Кирил и Методий“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички