Пазарджик

Тодор Попов гостува на ПМГ „Константин Величков” за 50-годишнината на училището

  01.03.2021 17:19             
Тодор Попов гостува на ПМГ „Константин Величков” за 50-годишнината на училището

Математическата гимназия винаги е била една от визитните картички на нашия град, заяви кметът

ПАЗАРДЖИК. Днес кметът на Пазарджик Тодор Попов гостува на ПМГ „Константин Величков” по повод 50-годишния юбилей на училището. „Държах с личното си присъствие тук да засвидетелствам своето отношение на уважение към училището, директора и към всички ученици, защото не са много училищата, които имат такава дълга история. Математическата гимназия  винаги през годините е била една от визитните картички на нашия град, защото тук образование са получили хора, които след това са били гордост за нашия град във всяка една сфера на обществения живот. От това училище са произлезли министри, хора общественици, хора, които са допринесли за развитието на науката в България, може да се гордеете, че сте наследници на такива хора. Независимо от предизвикателствата на времето, в което живеем, аз съм убеден, че желанието да се образоваме, което никога не трябва да ни напуска, ще продължи да дава същите плодове, които е давало в това място”, каза Тодор Попов.

На учениците на ПМГ „К. Величков” той пожела никога да не губят стремежа постоянно да се образоват. „Поколенията се сменят, светът става различен, но това, което кара един човек да бъде успешен е едно и също –знанието. Трябва да сте амбициозни, да имате високи цели и да си ги преследвате, скъпи приятели, трябва да имате и куражът да искате да реализирате тези мечти. Затова ви пожелавам да сте, здрави, мотивирани, амбициозни и куражлии! Животът е такъв, какъвто си го направите самите вие”, заяви Тодор Попов в обръщението си към учениците. Той благодари на директора Радка Спасова и колектива на гимназията за дългите години добро партньорство и връчи наградите на отличените в юбилейната изложба.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРЕВОЗ НА КОЛЕТНИ НЕУНИВЕРСАЛНИ ПРАТКИ ДО 20 КГ И БАГАЖ БЕЗ ОБЕМИСТИ ТОВАРИ ДО АНГЛИЯ И ОБРАТНО. 00447440477886/0898961651

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички