Четвъртък, 03 Юни 2021
 
Крими

Полицейският бюлетин на 4 март 2021 г.

  04.03.2021 10:37             
Полицейският бюлетин на 4 март 2021 г.

На 21 сигнала са реагирали огнеборците в региона за времето от вторник до днес. Най-чести са случаите на запалени сухи треви и отпадъци, като за периода те са общо 16. Регистрирани са и няколко по-сериозни пожара с нанесени материални щети. Снощи малко след 21 часа в РСПБЗН-Пазарджик бил получен сигнал за пожар в къща. Собствениците на постройката са мъж и жена от областния град. В гасенето участвали четири противопожарни автомобила, автомеханична стълба и цялата дежурна смяна огнеборци в областния град. Унищожена е покривната конструкция, домашно имущество и оборудване. Причините довели до възникване на инцидента се изясняват. Извършен е оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик.

Друг сигнал за пожар в жилище е получен рано сутринта вчера в РСПБЗН-Панагюрище. Оказало се, че гора къща в стрелчанското село Смилец. Към мястото били насочени пожарникари с два противопожарни автомобила. Стихията изпепелила близо 80 кв. метра от покривната конструкция, мебели и обзавеждане. Спасена е намираща се наблизо друга сграда, както и домашни животни. По първоначални данни причината за лумването на пожара е в небрежност при боравене с открит огън.

Пожар избухнал и в цех за пелети намиращ се в промишлената зона на Брацигово. Обектът е собственост на частна фирма. Само бързата реакция на огнеборците и персонала предотвратила сериозни материални щети. Спасен е целия цех, изгорели са част от транспортна лента и въздуховод.

Мотоциклетист е пострадал вчера при пътен инцидент на улица в пазарджишкото село Главиница. Сигнал за случилото се бил получен по обед в сектор „Пътна полиция“. По една от улиците се движел 42-годишен мотоциклетист от село Главиница, а заедно с него пътувал и 28-годишен негов съселянин. В близост до кръстовище моторът настигнал лек автомобил „Киа“ с водач 66-годишен жител на същото село. Последвал удар в задната част на автомобила. В резултат на това е пострадал водачът на мотоциклета, който е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на коляното и без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед, води се досъдебно производство.

Мъж от Сърница е задържан заради притежаване на наркотици. На пътя между родопското градче и местността „Крушата“ автопатрул при местния полицейски участък спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“. Последвала проверка на 24-годишния водач от Сърница. Униформените установили, че той носи в себе си полиетиленово пликче със суха зелена листна маса, както и друго съдържащо бял прах. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана и амфетамин. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста на РУ-Велинград.

Две бързи производства са образувани спрямо жители на Панагюрище заради притежание на незаконно добита дървесина.Това станало по време на проверки в жилища в един от кварталите на средногорския град. Органите на реда установили, че 26-годишен панагюрец и негов 37-годишен съкварталец съхранявали дъбови дърва за огрев, които били незаконно добити. 

Тютюн без бандерол е открит при проверка в къща в Белово. Служители от местния участък извършили проверка в жилището на 50-годишен беловец. Там органите на реда открили 1.570 кг. сух нарязан тютюн без бандерол. Акцизната стока е иззета, а спрямо притежателя и се води преписка.

Почерпен с алкохол шофьор е задържан от служители на РУ-Пазарджик. На една от улиците в града автопатрул извършил рутинна проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Оказало се, че 23-годишният му водач е зад волана с 1.74 промила концентрация на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста, а спрямо него се води бързи производство.          

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички