Пазарджик

Капсулните колекции с лимитирани бройки стават все по-популярни

  07.03.2021 06:25             
Капсулните колекции с лимитирани бройки стават все по-популярни

ПАЗАРДЖИК - ЛОНДОН. Пандемията промени много неща във всяка сфера на живота. В света на модата например прави все по-популярни капсулните колекции с лимитирани бройки или така наречените collection drops. Доверяват им се много брандове.

Експериментира с тях и Иванка Христова, млада дизайнерка от Пазарджик, която от години живее и твори в Лондон. В "Знаме" неведнъж сме ви разказвали за нея и успехите й. Тя се прочу, след като нейни модели, вдъхновени от кукерите на Виноградец, намериха място в онлайн изданието на

водещото модно списание „Вог”

Този път се свързахме с Иванка, за да ни разкаже как се справя с предизвикателствата на новата реалност:

- Когато Лондон затвори, първоначално всичко ми се струваше много страшно и сюреалистично. Времето в моя любим и забързан град спря. Хората бяха уплашени, без отговори и без ясен изход от ограниченията.

Останах вкъщи цели 2 седмици, което за мен е много, имайки предвид, че дори по време на ваканциите си работя. Отдадох се на заслужена почивка и планиране на бъдещето на бранда ми.

Бързо ми стана ясно, че модни седмици скоро няма да има

и затова трябваше да измисля начин, по който да се адаптирам в новото време.

Постепенно взех решението (както и много други брандове) да се обърна към по-устойчивия начин на правене и пускане на колекции, а именно - с така наречените "drops".

Collection drops са малки капсулни колекции с лимитирани бройки от този дизайн. Всяка капсула се пуска през 4-6 седмици.

Това

елиминира масовото производство на дрехи

Но те просто няма къде да се продават в днешно време. Едни от най-популярните английски шопинг центрове като "Хародс" и "Селфриджес" затвориха вратите си още при първия локдаун и държат стока само от модните гиганти.

Аз пуснах първия си drop в края на миналата година. Той се прие от клиентите ми изключително добре, макар че се състои само от 3 тоалета. В момента тече усилена подготовка за следващите две drop колекции. Едната ще е с комфортни и ежедневни дрехи или така наречените loungewear, които са популярни с това, че

се чувстваме стилни и комфортни дори у дома,

разкрива младата дизайнерка.

Тя обеща да сподели повече за своите нови колекции след няколко седмици. А за модната индустрия е категорична:

- Променена е изцяло след глобалната пандемия. Аз лично промених не само начина си на работа, но и начина си на живот. Не ми липсва постоянното бързане и стрес, с които бях свикнала да живея. Напротив - научих се, че времето ни тук е ценно и животът не е само работа.

Предвид факта, че поговорихме с Иванка броени дни преди 8 март, нямаше как да не я попитаме

как трябва да изглежда една жена на празника си

- Трябва да излъчва увереност и тоалетът й да допълва и завършва нейната естествена красота - отговори тя. И допълни:

- Много се радвам, че ще участвам точно в броя преди най-нежния празник. Празнувам го всяка година, и винаги подарявам подаръци на моята майка и всички близки до мен приятелки. За мен лично е празник не само за майката, а за всички жени. В моите очи жените не са по-слабия пол, напротив - ние сме изключително силни и борбени и празник като 8 март е чудесен начин да го отпразнуваме.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРЕВОЗ НА КОЛЕТНИ НЕУНИВЕРСАЛНИ ПРАТКИ ДО 20 КГ И БАГАЖ БЕЗ ОБЕМИСТИ ТОВАРИ ДО АНГЛИЯ И ОБРАТНО. 00447440477886/0898961651

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички