Пазарджик

Капсулните колекции с лимитирани бройки стават все по-популярни

  07.03.2021 06:25             
Капсулните колекции с лимитирани бройки стават все по-популярни

ПАЗАРДЖИК - ЛОНДОН. Пандемията промени много неща във всяка сфера на живота. В света на модата например прави все по-популярни капсулните колекции с лимитирани бройки или така наречените collection drops. Доверяват им се много брандове.

Експериментира с тях и Иванка Христова, млада дизайнерка от Пазарджик, която от години живее и твори в Лондон. В "Знаме" неведнъж сме ви разказвали за нея и успехите й. Тя се прочу, след като нейни модели, вдъхновени от кукерите на Виноградец, намериха място в онлайн изданието на

водещото модно списание „Вог”

Този път се свързахме с Иванка, за да ни разкаже как се справя с предизвикателствата на новата реалност:

- Когато Лондон затвори, първоначално всичко ми се струваше много страшно и сюреалистично. Времето в моя любим и забързан град спря. Хората бяха уплашени, без отговори и без ясен изход от ограниченията.

Останах вкъщи цели 2 седмици, което за мен е много, имайки предвид, че дори по време на ваканциите си работя. Отдадох се на заслужена почивка и планиране на бъдещето на бранда ми.

Бързо ми стана ясно, че модни седмици скоро няма да има

и затова трябваше да измисля начин, по който да се адаптирам в новото време.

Постепенно взех решението (както и много други брандове) да се обърна към по-устойчивия начин на правене и пускане на колекции, а именно - с така наречените "drops".

Collection drops са малки капсулни колекции с лимитирани бройки от този дизайн. Всяка капсула се пуска през 4-6 седмици.

Това

елиминира масовото производство на дрехи

Но те просто няма къде да се продават в днешно време. Едни от най-популярните английски шопинг центрове като "Хародс" и "Селфриджес" затвориха вратите си още при първия локдаун и държат стока само от модните гиганти.

Аз пуснах първия си drop в края на миналата година. Той се прие от клиентите ми изключително добре, макар че се състои само от 3 тоалета. В момента тече усилена подготовка за следващите две drop колекции. Едната ще е с комфортни и ежедневни дрехи или така наречените loungewear, които са популярни с това, че

се чувстваме стилни и комфортни дори у дома,

разкрива младата дизайнерка.

Тя обеща да сподели повече за своите нови колекции след няколко седмици. А за модната индустрия е категорична:

- Променена е изцяло след глобалната пандемия. Аз лично промених не само начина си на работа, но и начина си на живот. Не ми липсва постоянното бързане и стрес, с които бях свикнала да живея. Напротив - научих се, че времето ни тук е ценно и животът не е само работа.

Предвид факта, че поговорихме с Иванка броени дни преди 8 март, нямаше как да не я попитаме

как трябва да изглежда една жена на празника си

- Трябва да излъчва увереност и тоалетът й да допълва и завършва нейната естествена красота - отговори тя. И допълни:

- Много се радвам, че ще участвам точно в броя преди най-нежния празник. Празнувам го всяка година, и винаги подарявам подаръци на моята майка и всички близки до мен приятелки. За мен лично е празник не само за майката, а за всички жени. В моите очи жените не са по-слабия пол, напротив - ние сме изключително силни и борбени и празник като 8 март е чудесен начин да го отпразнуваме.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички