Други Избори 2021

Как се празнува Трети март с гайди на върха – инж. Стойко Стефанов спази традицията

  05.03.2021 14:30             
Как се празнува Трети март с гайди на върха – инж. Стойко Стефанов спази традицията

 Инж. Стойко Стефанов спази традицията и отбеляза тържествено и звучно Трети март на връх Белмекен с развяването на българския трибагреник, с жива музика на гайдари и кръшни хора с приятели и случайни туристи.

„Отбелязахме подобаващо на националния ни празник. Миналата година не можах да организирам група заради пандемията, но сега наваксахме и огласихме върха с две чудесни момчета – Лазар Кермедчиев и Христо Христов. Отвреме навреме спираха, за да си постоплят пръстите, и пак подемаха. Защото горе не беше чак толкова студено, но духаше силен вятър”, поясни инж. Стефанов, който е кандидат в листата на коалиция „БСП за България” под номер 6. На върха се събрали много хора, но празнуването преминало при стриктни противоепидемични мерки. В хорото се включили и немалко туристи, които били горе по същото време.

Преди да поемат към върха, групата с приятели-поддръжници на инж. Стефанов първо склонила глави в Белово, където по повод 143-годишнината от Освобождението тържествено бе издигнато българското знаме. След това поели с автовмобили към язовир „Белмекен”, а оттам ги чакал стръмен трек, продължил близо 3 часа. Бавното ходене се наложило заради снежната покривка. Инж. Стефанов, който освен председател на общинската структура на БСП в Белово, е запален офроудър, има самочувствието, че познава отлично и пешеходните маршрути в района, и тези за джипове и АТВ.

През 2018-а на Белмекен отново ечеше жива българска народна музика, макар и с един гайдар. Лазар Кермедчиев и Христо Христов догодина пък може да доведат като нищо и рапъра Сто кила. Двамата имат общ проект с него и скоро ще го представят пред публика. А гайдарската им формация е наречена… „300 литра”.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички