Други Избори 2021

Водачът на БСП Пламен Милев: България е единствената европейска държава, която се управлява от джипка

  08.03.2021 16:22             
Водачът на БСП Пламен Милев: България е единствената европейска държава, която се управлява от джипка

България е единствената европейска държава, която се управлява от джипка, без визия за развитие, с раздаване на пари на парче. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Пламен Милев на пресконференция в Пазарджик. Той бе категоричен, че корупцията в страната доведе до справедливи протести на хората, които поискаха промяна. Милев посочи, че програмата за управление на БСП е изготвена след стотици срещи с граждани, браншове и неправителствени организации и предлага сериозни реформи, които да отговарят на очакванията на българския народ. Основен акцент в нея е достъпът до здравеопазване, защото грижата за живота и здравето на хората е изключително важна. Кризата с Ковид-19 извади на показ дефектите на здравната система и търговския принцип на здравеопазване в България, за това ние сме категорични, че болниците не трябва да са търговски дружества, каза той.

Следващият акцент, който поставяме е върху образованието, посочи Милев. „Образованието не предоставя на пазара на труда необходимите кадри и именно в тази посока е нашата реформа. Един учебник по един предмет, безплатен за всички деца и съобразяване на учебните програми с нуждите на пазара на труда. Говорим за дигитализация, говорим за електронно правителство, а нямамеподготвени кадри. Затова ще настояваме за увеличение на училищата, които подготвят специалисти за IT сферата.”, коментира водачът на листата за област Пазарджик.

В програмата за управление на Коалиция „БСП за България” са предвидени мерки за младите семейства и възрастните хора, сред които безплатни ясли и детски градини, безплатни лекарства за деца до 14 години, преизчисляване на пенсиите.

„Строителството на пътища в една държава не е хвалба, а задължение, особено когато отсъства грижата за хората”, категоричен бе Пламен Милев. На пресконференцията той постави и въпроса към управляващите, за кого всъщност строят пътища във Велинградско, за жителите или за волфрановата мина. Имаме почтеността на хора от региона, които са защитавали местни каузи и сме се противопоставяли на решения, които ощетяват интересите на родните ни общини, подготвени сме и можем да застанем с открити лица пред съгражданите си, за да поискаме доверието им, каза Петя Цанкова, която втора в листата. За висока избирателна активност, която е решаваща за промяната призова Лиляна Мърхова – Присадникова. В листата на Коалиция „БСП за България” има и силно гражданско присъствие. Представителят на ПК „Екогласност” - юристът Александър Чалъков, посочи коалицията като активно работеща по отношение на човеките права и екологичното законодателство. За антикорупционните мерки пред медиите говори и Надя Жекова – Клисурска. На пресконференцията присъстваха също кандидатите за народни представители Гълъбина Карамитрева,  инж. Стойко Стефанов, Полина Шишкова, Петя Крушева, Александър Велчев, Димитър Жилков, инж. Горчо Станков, Гергана Ичева и Георги Янкулов.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички