Спорт

Петобойците на „Шампион“ с тотална хегемония на държавните до 17 и 19 години

  09.03.2021 21:42             
Петобойците на „Шампион“ с тотална хегемония на държавните до 17 и 19 години

ВАРНА. Петобойците на пазарджишкия клуб „Шампион“ станаха отличниците на държавните първенства по модерен петобой за младежи и девойки под 17 и под 19 години. СК „Шампион“ и Спортното училище в Пазарджик се представиха с 22-ма състезатели и спечелиха 3 златни и една сребърна отборни купи, както и шампионска титла на Емил Грозданов и бронз за Виктория Пенева в индивидуалното класиране. С тези си резултати СК “Шампион“ затвърди позициите си на водещ клуб по модерен петобой в България,в конкуренцията на 18 клуба от цялата страна.

При 17-годишните, при девойките и при юношите, СК „Шампион“ пребори конкуренцията и спечели златните медали и купи. Държавни шампиони са Виктория Пенева, Мария Лазарова и Теодора Маринова. Вторият отбор в състав Ивон Ханджийска, Лъчезара–Вероника Генова и Наталия Шопова се класираха на четвърто място. Всички момичета са ученички в Спортно училище-Пазарджик.

В индивидуалното класиране Виктория Пенева спечели бронзов медал на 1 точка от среброто. При младежите Емил Грозданов е отново държавен шампион в индивидуалното класиране с внушителна преднина от над 50 секунди пред втория. Грозданов и съотборниците му Васил Топалов и Радослав Христов грабнаха златните медали и купата. Васил Топалов е 4-ти, а Радослав Христов е 5-ти в индивидуалната надпревара. И тримата също са ученици на Спортното училище. Силно представяне регистрираха и по–малките състезатели на клуба Стилян Христов, Томас Григоров, Георги Илиев,Антон Велчев,Станислав Димитров, Стоян Ангелов, Димитър Божурин, Димитър Сотиров, повечето пълни дебютанти. Вторият клубен отбор зае 4-то място, а третият  отбор е 7-ми от общо 10 класирани отбора.

При 19-годишните девойките ни в състав Михаела Зонова, Виктория Пенева и Мария Лазарова спечелиха златните медали и купата като не оставиха никакво съмнение, че са най-добрия отбор в България. Победата им беше още по- сладка, защото успяха да се наложат над прекия си конкурент - силният отбор на НСА–София, в чийто състав е световната и европейска шампионка Светла Згурова.  В индивидуалното класиране Михаела Зонова е 4-та, Виктория Пенева е 5-та, а дебютанката Мария Лазарова е 6-та от 23  участнички. При младежите в тази възрастова група Емил Грозданов е 4-ти след проблеми със стрелбата, Радослав Христов е 6-ти, а Ангел Франгов е 7-ми. Това донесе сребърните медали и сребърната купа - след отбора на варненския „Черно море“ и пред този на другия варненски клуб „Одесос“ – от общо 7 класирани тима.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички