Четвъртък, 10 Юни 2021
 
Спорт

Любимeцът на публиката Мариян Палев се завърна от национален лагер на джудистите

  10.03.2021 10:51             
Любимeцът на публиката Мариян Палев се завърна от национален лагер на джудистите

След усилени тренировки с националния отбор по джудо за младежи Мариян Палев се прибра доволен в областния град. Избраният за любимец на публиката и поставен под №2 от журито в класацията за Спортист на годината 2020 на общината Мариян е ученик в 10 клас на Спортното училище и състезател на СК „Кодокан“. Отличното представяне на му отреди място сред националите, които бяха на тренировъчен лагер в София.

Мариян и колегите му от националния отбор се подготвяха за предстоящите състезания от националния спортен календар и европейското първенство по джудо, което ще се състои през месец юни. Първото по ред състезание, за наша гордост, е в Пазарджик. На 20 март нашият град  е домакин на държавното първенство по джудо за мъже и жени, участие в което са заявили над 300 състезатели.

Треньорите на Мариян Палев от СК „Кодокан“ са убедени, че той има големи шансове в  предстоящите изпитания, тъй като е доказал вече своите способности. Десетокласникът от Спортното училище е шампион за юноши до 18 години и шампион на България за младежи до 21 години в категория до 66 кг. 17-годишният ученик е новата голяма надежда за пазарджишкия спорт. А лагерите с националния отбор са от особено важно значение, тъй като предоставят условия за отлична подготовка и усилени тренировки с най-добрите треньори в страната на състезателя на „Кодокан“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички