Регионът

Започна записването за XVI национален фестивал за патриотична песен „Родолюбие”

  13.03.2021 06:39             
Започна записването за XVI национален фестивал за патриотична песен „Родолюбие”

ПАНАГЮРИЩЕ. Вече започна записването за XVI национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”. Фестивалът се посвещава на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание, а организатори са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие - Панагюрище.

Той ще се проведе на 15–16 май в Театър Дом–паметник.

За разлика от други подобни формати, тук участниците не заплащат такса за участие. При усложнение на  епидемиологичната обстановка в страната, фестивалът ще бъде проведен онлайн.

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за 2020/ 2021 година.

През годините фестивалът е доказал, че разпалва родолюбиви чувства и издига националното самочувствие и самосъзнание, освен че популяризира българската песен с патриотична насоченост и открива и дава изява на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство.

В конкурсната програма на фестивала могат да участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации, до 15 души, разделени в три възрастови групи -  І – ІV клас, V – VII клас и VIII – ХІІ клас. Участва се с две песни (допускат се и авторски песни с фолклорно звучене, като първата песен задължително трябва да бъде с патриотично съдържание. Журирането на фестивала е от професионално и от детско жури.

Освен специалната награда на национален фестивал „Родолюбие“ - статуетка „Живият пламък“, за победителя има и парична награда. Предвидени са и много други награди, включително награда за музикален ръководител на името на изявената учителка по музика от средногорския град Анна Главчева, както и награда на Община Панагюрище. За най-добрите индивидуални изпълнители и формации ще има дипломи, медали и купи

Заявки се приемат до 20 април на e-mail: [email protected].

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички