ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

От Пловдив бе първият ваксиниран в МБАЛ-Пазарджик, в системата го записала дъщеря му от Париж

  11.03.2021 16:21             
От Пловдив бе първият ваксиниран в МБАЛ-Пазарджик, в системата го записала дъщеря му от Париж

ПАЗАРДЖИК. 78-годишният Петко Петков от Пловдив беше първият ваксиниран в специализирания имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик, който е записан за имунизация срещу COVID-19 чрез електронния регистър. Той обясни, че е регистриран от своята дъщеря, която живее във френската столица Париж. Петко Петков е избрал да се имунизира с ваксината на Астра Зенека и не се притеснява от негативните публикации за нея. „Страхувам се от вируса. Живея сам и се надявам ваксината да ми даде защита“, сподели възрастния мъж,след като беше имунизиран от д-р Пламен Крумов.

Василка Георгиева и съпругът и Петър също избраха ваксината на Астра Зенека. Не са имали проблеми при регистрацията за ваксиниране и веднага получават SMS за деня и часа на ваксинация. „Знам, че е векторна ваксина и я предпочетохме. Разговаряхме с лекари, които ни посъветваха да я изберем. Имахме желание да се ваксинираме и затова сме тук“, разказаха Василка и Петър.

76-годишният Недялко Петров се ваксинира с ваксината на Пфайзер по съвет на неговия внук, който го регистрира в електронния регистър.

Съобразно доставените от РЗИ-Пазарджик на МБАЛ- Пазарджик количества ваксини, в периода 11- 14.03.2021 г. на лицата, регистрирани в електронната платформа на единния информационен портал (https://his.bg/bg/reservation), ще бъде направена имунизация с първа доза на ваксините на Пфайзер и Астра Зенека.

В специализирания имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик продължава и ваксинацията срещу COVID-19 съгласно Националния ваксинационен план и обявените „зелени коридори” за гражданите, желаещи да се ваксинират с ваксината на „Астра Зенека“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички