Пазарджик

Баба Яга и Къщата на кокоши крака посрещнаха децата в обновения парк при „Ескулап”

  19.03.2021 16:05             
Баба Яга и Къщата на кокоши крака посрещнаха децата в обновения парк при „Ескулап”

Добрата физическа среда е резултат от ежедневния труд на много хора, каза кметът Попов

ПАЗАРДЖИК. Днес официално бе открит обновеният парк при бившата болница "Ескулап", а десетки малчугани се стекоха за събитието, доведени от учителки, майки, баби и дядовци. Голямата атракция тук е къщичката на Баба Яга, изработена от творческото семейство Петър и Катя Бажлекови. А наоколо се вихреше истинска Баба Яга, която играеше на различни игри с децата и раздаваше лакомства и балони. Авторите-художници също присъстваха на откриването и видяха какво въздействие има творението им върху децата.

Това е истинската къща на Баба Яга! Малкият Петьо сочеше с пръст към  къщичката на кокоши крака и очакваше от майка си потвърждение. Тя кимна и той начаса хукна да я огледа по-отблизо. Но Петьо не бе единственият, влязъл в страховитата къщичка. Най-малкият гостенин в дома на Баба Яга на днешното откриване бе двегодишният Атил. Той държеше сам да изкачи стъпалата и след като се справи със задачата майка му напразно го увещаваше да излезе… Немирни деца обаче в парка до „Есулап” днес нямаше. Всички потвърдиха това гласно, когато кметът Тодор Попов ги попита дали са послушни. Защото им довери тайна, че ако не са, ще изчезнат, влязат ли във вълшебната къща

„Преди около месец казахме, че ще реновираме тази прекрасна част от града ни, защото хората от квартала го заслужават. И вече съм щастлив, че в днешния ден е факт", каза на откриването кметът Тодор Попов. "Вече имаме реновирана градинка, територия, която може да се ползва от децата, зона за спорт и забавления. Но най-много се радвам, че имаме още една атракция, която съм сигурен, че ще стане любима за децата - къщата на Баба Яга. Имаме си и Баба Яга, така че всичко е наред”, пошегува се кметът и специално благодари на семейство Бажлекови за изпълнението на Къщата. „Всички сме израснали с приказки за Баба Яга и вярвам, че тази закачка с тази популярна баба ще бъде интересна и забавна за всички… Деца, харесва ли ви къщичката”, обърна се Попов към малките си слушатели и мигновено чу от всички страни оглушително „Даааааа!”

Кметът отправи специални благодарности и към ръководството и служителите на БМ "Пазари" ЖИЛФОНД, които реализираха и този  проект. "На пръв поглед хората приемат, че всичко това става от само себе си, лошото се забравя. Всъщност зад това стои трудът на много хора и то ежедневният труд. Всеки един детайл, всяка една пейка, всяко едно кошче, окастрено дърво, осветлението, въобще всичко това е огледано и прецизирано. Нищо не се случва случайно. Затова съм благодарен и горд, че такива хора  са част от моя екип заедно с всички служители. Видимата част, това, което виждат нашите съграждани е физическата среда - дали е чисто, подредено, дали има пейки, кошчета, дали е светло, уютно, дали има спортни площадки, детски площадки. Дали те се поддържат както трябва. Това са хората, които, както е модерно сега да се казва, са на първа линия в борбата градът да изглежда добре всеки ден", добави градоначалникът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички