ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Ваксинациите срещу Ковид продължават

  19.03.2021 16:35             
Ваксинациите срещу Ковид продължават

ПАЗАРДЖИК. Специализираният имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик отново работи за граждани, пожелали да се ваксинират с ваксината на „Астра Зенека”, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че тя е „безопасна и ефективна”.

Всички граждани, които са се записали в електронния регистър на Министерство на здравеопазването, ще имат възможност да получат първа доза от ваксината. Имунизират се и желаещи, които са дошли на място в МБАЛ-Пазарджик, информират от лечебното заведение.

Първата ваксинирана на 19 март беше 72-годишната Снежана Димитрова от Пазарджик.

- Реших да се ваксинирам, защото това е единственият начин да си запазим здравето. Не всички имат проблеми с ваксината на „Астра Зенека”. Надявам се и аз да нямам. Отдавна се записах при личния лекар за имунизация срещу Ковид-19, но досега не успях да получа ваксина, защото им предоставят много малки количества, а аз съм назад в списъка. Затова избрах „зеления коридор“, за да успея по-бързо да се ваксинирам - сподели Снежана Димитрова, след като беше имунизирана от д-р Айша Дурльова.

78-годишният Тодор Тодоров също не се страхува от ваксината на „Астра Зенека”.

- Искам да мога да съм малко по-свободен в действията си. Предпочитах друга ваксина, но щом тази е налична, съм съгласен да ме имунизират с нея, отколкото да не съм ваксиниран „,заяви възрастният мъж, който обясни, че е инженер и вярва на науката. Смята, че е изкарал коронавирусна инфекция през месец декември, но въпреки това е избрал и имунизацията.

Специализираният имунизационен кабинет на МБАЛ-Пазарджик ще работи и през следващите дни, докато има ваксина. В събота и неделя ще има дежурни лекари, които ще имунизират от 9 до 19 ч.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички