Понеделник, 21 Юни 2021
 
Избори 2021

Кандидатите за народни представители на „БСП за България” във Велинград: Държавата трябва да е партньор на туристическия бранш

  21.03.2021 14:43             
Кандидатите за народни представители  на „БСП за България” във Велинград: Държавата трябва да е партньор на туристическия бранш

„73 хиляди души останаха без работа в рамките на половин година и много от тях са от хотелиерския и ресторантьорския бранш. Правителството на практика не направи нищо, за да защити туристическия бранш в кризата. За хотелиерството няма компенсации. Правителството не финансира санкциите, които налага. Явно,грижата за хората остава за БСП. Ние не ги делим на хотелиери, ресторантьори, притежатели на молове. Всички са граждани на България. Когато ги принуждаваш да правят нещо, трябва да им се отплатиш.”, Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Пламен Милев на среща с работещи в туризма, която се проведе във Велинград.

„В нашата програма поставяме специален акцент на балнео и здравния туризъм, предлагаме конкретни мерки за да развиваме спа туризма и да бъде той наша българска визитна картичка”, посочи той. Една от мерките е да бъдат осигурени 25 млн. лв. в общините за организиране на културни, развлекателни, спортни мероприятия, които да привличат туристи. Друга мярка предвижда осигуряването на 50 млн. лв. за нови сондажи на минералните извори и ваучерни програми. Според представители на туристическия бранш отношението на управляващите към тях е катастрофално и много от ресторантьорите ще фалират. Сред други от поставените проблеми бяха лошата инфраструктура, занемареното състояние на един от символите на града – парк „Клептуза” и опасенията за замърсяване от волфрамовата мина, чиято концесия все още не е прекратена. „Категорично сме против развитие на рудодобив във Велинград и настояваме за разваляне на тази концесия”, подчерта Пламен Милев.

„Чистата природа, опазването на българската гора са също наши сериозни ангажименти”, каза водачът на листата на „Коалиция за България”. „Спа столица на Балканите” е титла, която е не само повод за гордост, но ние трябва да я защитим с привлекателна градска среда, коментираха участници в срещата. „Държавата трябва да е партньор на туристическия бранш”, посочи втората в листата Петя Цанкова. Според нея лиспва адекватна реклама на българския туризъм пред чуждите туроператори. Тя подчерта и ролята на образованието за осигуряване на подготвени кадри за бранша. „Образованието трябва да бъде обвързано с нуждите на пазара на труда и бизнеса и ние поставяме сериозен акцент в програмата си да обвържем образованието с икономиката”, заяви Петя Цанкова.

В срещата участваха също кандидатите за народни представители Полина Шишкова и Надя Клисурска - Жекова.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички