Понеделник, 07 Мар 2022
 
Избори

„Ще дарявам депутатската си заплата за училища и болници!” - казва адвокат Александър Чалъков от Коалиция ”БСП за България”

  23.03.2021 17:51             
„Ще дарявам депутатската си заплата за училища и болници!” - казва адвокат Александър Чалъков от Коалиция ”БСП за България”

Адвокат Александър Чалъков, който е представител на ПП „ПК Екогласност” в листата на Коалиция „БСП за България” (той е с преференция 109), обяви, че ще дарява цялата си заплата като депутат, ако влезе в следващия парламент.

„Считам, че фигурата на народния представител като изборна и обществена длъжност заслужава по-специално отношение, затова и народът би следвало да избира образованите и успели хора, които да работят и помагат на обществото”, казва адвокат Чалъков. „Важно е тези хора да са направили възможното да постигнат баланс в семейство и професия, след което да се отдадат, ако желаят, и на обществени каузи.

Аз мога да си позволя да не получавам заплата като народен представител

Защото заплатата на народния представител е средство за издръжката му, но не е най-важното, особено ако той е постигнал нужните материални резултати за себе си и семейството си и не е необходимо да разчита само на нея. Тогава изборът му е и въпрос на чест. Поне така е в моя случай. Месечното възнаграждение на народния представител е приблизително 5000 лева. Тези пари никак не са малко на общия фон на доходите, които получават съгражданите ни в Пазарджишка област. И прецених, че след като имам тази възможност, по-добре ще е да ги харча в полза на обществото. Ще ги преразпределям за обществени и дарителски каузи, за нуждите на училища, като НУ „Васил Левски”, и болници, като МБАЛ – Пазарджик, и не само. За да има контрол,

предлагам на журналистите от пазарджишките медии да бъдат журито,

комисията и съдникът как да бъде разпределяна моята заплата, къде да бъде разпределяна и за кого да отива тази безвъзмездна финансова помощ на първо място и по необходимост - за училища, болници, домове за сираци, стари хора и други.

Юристът, който и досега безвъзмездно помага на потребителите с правна помощ,

неведнъж е правил дарения, но е предпочитал анонимността

„Така е. Дарителството никога не ми е било чуждо, винаги съм искал да помагам на хората. Постоянно го правя и в организацията, в която членувам – Ротари клуб–Пазарджик, правя го и по отношение на предоставяната pro bono защита на правата на потребителите по линия на Федерацията на потребителите в България. За тази изборна кампания девизът на Коалицията е: „С грижа за хората” - и това също е една от причините да се включа като коалицинен партньор от ПП „ПК Екогласност”.

Подкрепям програмата на Коалицията в сферата на здравеопазването, образованието, социалната политика, опазването на зелената ни природа, да има много безплатни услуги за хората, високи доходи за работещи и пенсионери, да успеем да си върнем държавата, която да работи за хората, а не да воюва с тях. Но за да се случат правилно нещата

трябва да се премине през така дълго отлаганата съдебна реформа и борба с корупцията по всички етажи на властта,

защото ефектът от това ще освободи огромен паричен ресурс за останалите сфери на стопанството на България и най-вече за наука и образование, за култура и здраве. За пример давам правосъдието в САЩ, което е издигнато на пиедестал. Надписите на сградата на Върховния им съд гласят, че правосъдието е върховно благо за народа, и където има правосъдие, има здрава основа на социална сигурност, щастие и прогрес за цялата човешка раса! Всеки прокурор може да търси наказателна отговорност от всяко лице, без значение от неговата длъжност в йерархията на държавно управление, ако това лице нарушава законите на държавата, и то без страх, че разследването му може да засегне и по-висшестоящи  прокурори.

Но освен закони, се иска и смелост.

Има много подготвени хора както у нас, така и наши сънародници в чужбина, има смели магистрати и професионалисти, които трябва да действат сега,

да има осъдени висши държавни служители, министри и политици за корупция

Сигурен съм, че и в България имаме една все още спяща Лаура Кьовеши, за да тръгнем в правилната посока. Румъния се опита да я затвори, а ЕС я направи главен прокурор, за да разследва и защитава върховенството на закона. Дойде в България на работно посещение, управляващите се опитаха да я унижат, като не се срещнат с нея и избягат от дебат”, припомня адвокат Александър Чалъков. Питаме го какво би казал на избирателя.

„За тази изборна кампания има 30 партии и коалиции, с много различни платформи и идеи, но навсякъде се прокламира една-единствена цел – благоденствието на нацията. Всеки има право да направи своя избор, но трябва да го направи сега.

И не продавайте гласа си, хора, унизително е!

Призовавам всички да излязат и да гласуват, независимо от ограниченията, които ни се налагат, от липсата на вяра и изгубено доверие, разочарование. Защото обикновените и малки хора също имат нормални идеи и красиви мечти и стават значими по време на избори. Защото всеки глас е важен, за да няма контролиран вот. За да има промяна на статуквото и за една по-добра България. Защото го дължим на нашите родители и децата си!

Поздравявам онези смели кандидати, които говорят високо, за да ги чуят, и независимо, че не ги слушат, трябва да знаят, че все пак има хора, които ги чуват! А на управляващите, загубили уважението на народа си, им остава единствено пътя – назад и надолу.”

Платена публикация

 

Адвокат Чалъков е представител на коалиционния партньор ПП "Пк Екогласност" в листата на "Коалиция за България"

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички