Пазарджик

Навръх Благовещение в КСУДС отбелязаха Деня на Майката.

  25.03.2021 12:53             
Навръх Благовещение в КСУДС отбелязаха Деня на Майката.

ПАЗАРДЖИК. На светлия празник Благовещение днес в Комплекса за социални услуги за деца и семейства се откри изложба “Благословени да са всички майки“.

Изложбата съдържа послания на майки към деца, както и най-дългото писмо, написано до мама от ученици от втори „а“ клас с класен ръководител Валерия Годжунова и ученици от втори „б“ клас с класен ръководител Калинка Спасова към Първо основно училище „Свети Климент Охридски“ – град Пазарджик.  Деца, потребители на социални услуги, подкрепени от екипа на КСУДС-Пазарджик, сътвориха картини  за  майката и нейната беззаветна любов.

В съкровените 36 писъмца се откриват прекрасни думи, с които децата рисуват красивия образа на майка си и отправят пожелания за „здраве, щастие, дълголетие и добротворство“:

„Мама е най-голямото богатство….“; „Мама е съкровище, най-голямото щастие“; “Мама е най-важният човек на света за мен“; “Моята майка е родила три деца. Тя е винаги щастлива, когато сме заедно…“, “Мама отделя много време, за да ме научи кое е правилно и кое не е...“; “Тя ме гали и прегръща с меките си топли ръце…“; “Усмивката на мама е топла. Усмихне ли се, все едно изгрява слънце и стопля сърцето ми…“; “Думата „мама“ е най-хубава за мен, също като моята майка…“.

В откровенията на майките четем: „Детето се ражда безпомощно, слабо, с много нужди, които само не може да задоволи“; „Съществуването на майчината любов е гаранция за красивото бъдеще на детето и човечеството“; „Майката обича детето си и вижда в него това, което никой друг не вижда. За другите това дете може би е бездарно, глупаво и лениво, но за нея то е добро, умно и даровито. Кой е прав? Тя е права. Чрез любовта си тя вижда у него Божествената същина на живота, казват специалистите от Комплекса.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички