Регионът

„Асарел-Медет“ спечели шахматния турнир в първите виртуални Игри за добрини

  27.03.2021 06:20             
 „Асарел-Медет“ спечели шахматния турнир в първите виртуални Игри за добрини

Тази събота надпреварата ще е по Counter Strike

Първото виртуално издание на популярната социална инициатива „Игри за добрини“ вече е факт. Организаторите от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН повериха домакинството на „Асарел-Медет“АД.

Освен Асарелци, още 4 компании участваха в първия турнир по шахмат, защитавайки своите благородни каузи. Тази събота пък ще е втората надпревара – по Counter Strike.

В шахматния тим от историческия град се включиха Петьо Караджов, Иван Смилянов, Васил Цветков и Петър Хаинов.

Конкуренти

им бяха служители на АЕЦ „Козлодуй“, „Овергаз“, „Софарма“ и „ТехноЛогика“.

След изключително оспорвани срещи, със сбор от 36 точки, „Асарел-Медет“ стана шампион. Това, което изведе напред тима от Панагюрище, бе изключително силната отборна игра, както и близкият брой точки, който донесоха състезателите. Най-много точки – 14, събра Иван Смилянов. Той спечели 7 от общо 8 изиграни партии. Петьо Караджов допринесе с 12 точки, а Васко Цветков и Петър Хаинов не останаха по-назад с по 10 точки. Така

Асарелци затвърдиха силното си представяне

На второ място, само с една точка по-малко, се нареди отборът на „Овергаз“.

Съдийството бе поверено на един от най-титулованите съдии в шахмата Илияна Полендакова, а срещите се проведоха в платформата lichess.bg, заедно с видео контрол на играчите чрез Zoom.

Каузата на панагюрци бе в подкрепа на местния шахматен клуб „Оборище”. Целта им бе да помогнат за закупуването на електронни дъски за игра. Ще го направят с 2500 лева, какъвто бе наградният фонд на турнира.

Каузите

на останалите отбори бяха: АЕЦ „Козлодуй” - образование на деца, останали без родители, чрез стипендиантската програма „Готови за успех”;

„Овергаз” - подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие, чрез Фонда на BCause и Българския фонд за жените; „ТехноЛогика” – „Белошипата ветрушка - малкото соколче в помощ на хората” на Спасителния център за дивите животни.

- Бихме искали да изкажем специални благодарности на компаниите, които се включиха в първото виртуално издание на емблематичната инициатива "Игри за добрини" - казват от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. - Знаем колко е трудно да се планира участието в колективни проекти в тези времена и именно затова поздравяваме отборите и играчите за ангажираността и професионалните умения, които демонстрираха.

Направихте турнира по шах изключително вълнуващ и оспорван

Всеки от вас защитава достойно избраната кауза, а всички каузи бяха толкова благородни, че искахме всяка една да спечели. Адмирации и за домакинството на „Асарел-Медет”. С нетърпение очакваме следващото издание на турнира по шах! Бъдете здрави!

Тази събота предстоят онлайн битките по Counter Strike, в които „Асарел-Медет” отново ще се включи със свой отбор. Той ще се състои от шестима състезатели - Петър Бистреков, Ильо Гулеков, Никола Ранчев, Иван Раленеков, Иван Карамаринов, Иван Иванов. Тяхната благородна кауза ще е подкрепа за непълнолетни деца на починали колеги от компанията.

За пръв път Игрите на добрини са виртуални. Преди пандемията турнирите бяха по футбол, тенис на маса, волейбол, тенис на корт.

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички