Избори 2021

Почтеността в политиката се връща с почтени хора – убедена е Лиляна Мърхова-Присадникова

  25.03.2021 17:18             
Почтеността в политиката се връща с почтени хора – убедена е Лиляна Мърхова-Присадникова

Понякога е важно не да говориш много, а да бъдеш човекът, на когото може да се разчита - казва третата в листата на Коалиция „БСП за България”

Визитка: Лиляна Мърхова–Присадникова е трета в листата на Коалиция „БСП за България”. Завършила е специалност „Право” в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Има над 20 години професионален опит. Работила е като адвокат и юрисконсулт в банка. Общински съветник. Председател на най-голямата организация на БСП – в община Пазарджик. Член на сдружение в подкрепа на малките населени места. "Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно" е нейна любима мисъл. Семейна, с две деца.

Г-жо Мърхова, Вие сте едно от новите лица в листата на Коалиция „БСП за България” с кандидати за народни представители, защо решихте да вземете участие в тези избори?

Получих огромно доверие от хората в организацията и партията да ги представлявам, за което им благодаря. Може би това е оценка и за работата ми като общински съветник и за старанието ми да отстоявам интересите на хората в община Пазарджик по най-чувствителните за тях проблеми. Понякога е важно не да говориш много, а да бъдеш човекът, на когото може да се разчита. Част съм от листата на „БСП за България” защото аз, както и много мои съграждани смятаме, че нещата трябва да бъдат променени и не можем да живеем повече в държавата на абсурдите. Искам децата ни да получават вниманието и грижата на държавата, така както е в другите европейски страни, да имат адекватно образование, да бъдат лекувани и мисля, че ако повече млади хора решим да се включим в управлението на държавата нещата могат да бъдат променени. Само с пасивно гледане отстрани и негативни коментари за това какво се случва не се получава промяна. Необходими са действия от всеки един от нас.

Млад, честен, деен човек сте, какво не знаят пазарджиклии за Вас?

Юрист съм по образование, с над 20 години опит, обичам много професията си. Мога дори да кажа, че работя детската си мечта, защото от съвсем малка мечтаех да стана юрист, може би заради вроденото ми чувство за справедливост. Семейна съм, с две прекрасни деца, имам син на 12 години и дъщеря на 6 години. Любимо ми е времето прекарано с тях. Заедно пътуваме, имаме план с места за посещение в България, за които те са учили и са им направили специално впечатление. Готови сме с плана и за това лято, нека да сме здрави.

Вие сте един от малкото кандидати за народни представители, които нямат билборд, защо?

Смятам, че билбордът е самореклама, от която нямам нужда, качествата се доказват и мисля, че всеки един ден, и в работата си, и в чисто човешките си отношения показвам своето лице. Това една краткосрочна инвестиция, която бих насочила в друга, по-добра кауза, особено на фона на проблемите и нуждите на хората, които в тази криза се борят за здравето си, за хляба си, за децата си.

Какви ще бъдат вашите лични приоритети, ако Пазарджик избере Вие да сте неговият народният представител?

Една от личните каузи, които ще защитавам, е всяко българско семейство с деца да получава грижата на държавата. Болниците да не са търговски дружества и в Пазарджик да има висше учебно заведение - това е желание на много пазарджиклии и кауза, по която са работили много хора и институции и си заслужава да бъде подкрепена, за да бъде осъществена. Борбата с корупцията е също много важна задача, трябва да бъде ограничена, така че да не се налага да се питаме „имаш ли човек там” или „с какво да благодаря”. Това се е превърнало в наше ежедневие. Смятам, че всеки един човек, назначен на съответната държавна работа трябва да си изпълнява задълженията, без да изисква такива „стимули”.

Говорите за почтеност, може ли да се върне почтеността в политиката?

Почтеността в политиката може да се върне с почтени хора. Изборите са възможност да предпочетеш хора, които са последователни и доказали своя морал и с подкрепа за тях може да има и морал в политиката.

Какво са Пазарджик и приятелите ви за Вас?

Пазарджик е моят град, градът, който обичам,в който живеят моите близки и приятели, градът, в който се надявам да живеят и моите деца.Това е мястото, което се надявам да направим по-добро и сигурно за живот.

Приятелите са хората, които ме подкрепят във всеки един момент в пътя ми дотук.

Вашето послание към съгражданите Ви преди решаващия избор на 4 април?

Вярвайте, че наистина можем да живеем по-добре и всичко зависи от нас. Когато изгубим вярата си, че нещо зависи от нас, изгубваме и смисъла на живота си. Аз вярвам и съм убедена, че съдбата ни е в нашите ръце. Вярвайте!

Трябва да вярваме на хората, които гледаме повече от екраните или на хората, които срещаме всеки ден? Какъв трябва да бъде един народен представител?

Трябва да вярваме на личните си убеждения, на хората, които познаваме, на които сме се доверявали и които са ни помагали. Народният представител трябва да бъде достъпен, да бъде повече сред хората, отколкото по трибуните, човек, чиято дума тежи и изпълнява поетите ангажименти не само в предизборната кампания, но и след това.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички