Избори 2021

Екатерина Захариева пред бизнеса в Пазарджик: Не обещаваме невъзможни неща

  25.03.2021 18:05             
Екатерина Захариева пред бизнеса в Пазарджик: Не обещаваме невъзможни неща

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС в Пазарджик Екатерина Захариева посети някои от водещите предприятия в областния център.

"Ние не обещаваме невъзможни неща. Целта от 200 милиарда лева брутен вътрешен продукт и 2000 лева средна работна заплата е напълно реалистична - заяви Захариева пред ръководството на машиностроителното предприятие РАИС. - С помощта и на средствата, които ще получим по Фонда за възстановяване от ЕС, ще успеем да подпомогнем българския бизнес да се трансформира и дигитализира. Поемаме ангажимент да продължим въвеждането на все повече електронни и леснодостъпни услуги в полза на гражданите и бизнеса."

Водачката на листата бе и в завода на "Костал България Аутомотив" в Пазарджик. Компанията започва дейност през 2017 г. По време на предизборната кампания преди 4 години Захариева посети строителната площадка на предприятието, което няколко месеца по-късно бе завършено и открито от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В "Костал" днес работят над 1900 работници. Тук се правят части за 40 хиляди автомобили на ден. 

"Ще продължаваме да работим по привличането на още големи инвеститори в Пазарджик и областта, чрез създаването на благоприятна среда. Това ще повиши доходите на хората и ще помогне за задържането на младите хора в региона", каза тя пред ръководството и работниците на завода.

В производствената база на "Ариете" в Пазарджик, където работят над 300 души, Захариева изтъкна, че основният проблем, пред който е изправена българската индустрия, е липсата на подготвени и квалифицирани кадри.

Затова и приоритет на ГЕРБ става развитието на дуалното обучение, запазване на професионалните гимназии и подобряване на училищната база по отношение на точните науки.

Фирма "Ариете" започва дейност през 2017 г. и е симбиоза между производство на части за автомобили и логистична дейност. На година тук се произвеждат 18 милиона модула за автомобили.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички