Крими

Двама млади мъже са задържани за марихуана

  01.04.2021 12:38             
Двама млади мъже са задържани за марихуана

ПЕЩЕРА – ПАЗАРДЖИК. Двама мъже са задържани са притежание, разпространение на наркотици и отглеждане на марихуана. Акцията е реализирана от служителите на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите им от РУ-Пещера. Действията на екипите са проведени под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Във вторник екипи от сектора и колегите им от районното управление в Пещера спрели на пътя от родопския град към Пазарджик лек автомобил „Мерцедес”. Зад волана бил 24-годишен жител на Пещера, който превозвал на задната седалка полиетиленов плик, пълен със суха листна маса от глави и съцветия. Направеният полеви наркотест реагирал положително на марихуана, като общата маса на дрогата е 212 грама.

Работата по случая не спряла до тук. На улица в Пещера бил засечен и 20-годишен пазарджиклия. У него органите на реда открили 5 полиетиленови пликчета с амфетамин и едно с марихуана. В жилището на младия мъж, намиращо се в областния град, криминалистите от ОДМВР-Пазарджик се натъкнали на девет саксии със засадени растения от вида на конопа в начален стадии на развитие.

Цялата открита дрога при извършените процесуални действия е иззета, а двамата са задържани първоначално за срок от 24 часа. Срокът на задържане на 24-годишния пещерец бил удължен за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Работата по случая продължава.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРЕВОЗ НА КОЛЕТНИ НЕУНИВЕРСАЛНИ ПРАТКИ ДО 20 КГ И БАГАЖ БЕЗ ОБЕМИСТИ ТОВАРИ ДО АНГЛИЯ И ОБРАТНО. 00447440477886/0898961651

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички