Пазарджик

Сметище расте в центъра на града

  01.04.2021 13:31             
Сметище расте в центъра на града

ПАЗАРДЖИК. Ако мислите, че купчините боклук са селско сметище, много се лъжете. От месеци сметта се трупа в центъра на областния град – до бившия магазин за мебели на Благо Солов на булевард „Георги Бенковски”. Част от пространството се е превърнало в тоалетна. Едно от минисметищата е заело част от зелената площ.

В близост до него седят да почиват работнички от почистващата фирма „Брокс”, но какво от това? След себе си и те оставят по нещо.Този периметър обаче не влиза в задълженията на сметопочистващата фирма, казват от БРОКС. Би трябвало да е ангажимент на живеещите в сградата в съседство. Собствениците на апартаменти обаче твърдят, че това не е тяхно задължение, защото боклукът е извън оградата, бележеща края на междублоковото пространство, а замърсената част е прилежаща площ към търговския обект. Отпред е стоянката за товарни автомобили. Вярно е, че шофьорите приспособяват свое кошче за смет, но около кабините белеят угарки от цигари, обелки от плодове и други ненужни отпадъци

Отпадъците обаче са тук, защото някой ги е изхвърлил. И отново въпросът опира до манталитета на съвременния градски човек, който може да е чистофайник вкъщи, но навън - кучета го яли боклука... Което впрочем става и на практика.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички