Четвъртък, 01 Юли 2021
 
ИНФО КОВИД-19 Пазарджик

Двама мъже се преборват с Ковид след животоспасяващи операции

  01.04.2021 13:50             
Двама мъже се преборват с Ковид след животоспасяващи операции

ПАЗАРДЖИК. 70-годишният Милчо Фудулски от Пазарджик се налага спешно да постъпи в Хирургично отделение на 8 март. Той е приет с тежък перитонит и опасност за живота. На болния е извършена спешна хирургична интервенция, но след операцията се оказва, че тестът му за коронавирус е положителен. Поради тази причина той е изолиран в отделна стая.

Възрастният мъж успешно преодолява операцията,

но развива двустранна ковид пневмония с дихателна недостатъчност, което налага след 10 дни лечение в Хирургията да бъде преместен в Ковид реанимация, където в продължение на 11 дни е поставен на неинвазивна белодробна вентилация. След успешно лечение в интензивния сектор отново е върнат в Хирургично отделение.

Милчо Фудулски не си спомня почти нищо за постъпването си в болницата.

- Изпитанието беше за лекарите, сестрите и санитарите,

които се грижеха за мен и ме спасиха . Горещо им благодаря! Без тях нямаше да се оправя - сподели с благодарност преди изписването си седемдесет годишният мъж.

94-годишният Ангел Вичев , който живее при своя син в Батак, се налага да бъде опериран по спешност, след като е приет на 11 март със заклещена ингвинална херния и чревна непроходимост. След операцията е тестван за ковид и се оказва и с положителен тест за ковид инфекция. Седмица по-късно е преведен в Ковид реанимация заради двустранна пневмония с

прогресираща дихателна недостатъчност

Поставен е на неизвазивна белодробна вентилация и в продължение на 12 дни е на интензивно лечение. Върнат е обратно в Хирургично отделение на 29 март, където възстановявнето му продължава до неговото изписване.

- Доволен съм от лекарите. Излекуваха ме, върнаха ме към живот - разказа Ангел Вичев. - Той благодари на всички медици, които са му помогнали, за да преодолее двете болести. Мечтае си, след като излезе от болницата,

да отиде за риба на язовир Батак

- Ангел Вичев и Милчо Фудулски успяха да преодолеят и двете заболявания благодарение на общите усилия на хирурзи, реаниматори, инфекционисти, медицински сестри и санитари, коментира началникът на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов. Той поясни, че подобни случаи за тях не са прецедент, а ежедневие, защото от една година работят в условията на ковид пандемия.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички