Регионът

Спа столицата започва ударна рекламна кампания зад граница

  07.04.2021 06:10             
Спа столицата започва ударна рекламна кампания зад граница

Големите успехи идват, когато рекламни агенти са доволните туристи

ВЕЛИНГРАД. Удачната формула за успеха е, когато доволните туристи са и рекламни агенти, но в спа столицата смятат да привличат за каузата и такива зад граница. В предишния брой писахме как за пореден път Велинград доказа, че хотелите и екипите, които работят в тях, са на високо ниво. Това е и причината спа столицата на Балканите да бъде най-предпочитаният курорт за 2020 г., както бе обявено на на церемонията по връчването на 25-те годишни награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Тогава бяха раздадени общо 37 приза в различни категории. Седем от тях са с адрес в спа столицата на Балканите.

От 1 април СПА центровете и басейните отварят на 30 % пълняемост, но това не е кой знае какъв повод за радост, коментират хотелиерите, очаквайки още по-добри дни. По повод наградите потърсихме за разговор председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Велинград и Западни Родопи“ Златко Златанов. Да припомним, че организацията бе обявена за „Сдружение с най-голям принос за изграждането на туристически имидж на дестинация на 2020 г.”

- Тези награди идват съвсем закономерно - коментира пред „Знаме“ Златко Златанов. - Всички - членовете на Сдружението, Общинският съвет и Общинската администрация, обединихме усилията си, защото решихме, че е крайно време да покажем, че

Велинград е номер едно като туристическа дестинации

Срещаме, разбира се, и трудности. Част от тях са свързани с тежкото финансово състояние на Общината.

Ето защо съм изключително горд с наградата, която бе присъдена на Сдружението. Гордея се и с дейността му. Няма друго такова у нас. Управителният съвет и всички, които членуват в него, са все качествени хора - хора, които знаят, че не всичко е печелене на пари, че трябва да правим и животът си по-комфортен. Когато туристът остане доволен, когато е възхитен и се превърне в наш безплатен рекламен агент, тогава ще имаме най-големите успехи.

Златко Златанов разкри една от инициативите на браншовото обединение:

- Решихме да съберем средства за

мощната професионална реклама на града,

с която да излезем извън страната. Кой колко дава, се определя от броя на звездите, леглата, ресторантите и т. н. Общо взето, се падат по 2, 3, 4 хиляди лева. Кметът пък обеща да удвои сумата, която успеем да съберем. Но, за съжаление, пандемията засега стопира това начинание. Не можеш да искаш пари в такъв труден момент, когато има толкова затворени бизнеси. Ще дойде време, когато всеки ще даде своя дял и идеята ни ще стане факт.

Защото все още сме длъжници на бранда "Велинград - СПА столица на Балканите". Липсва ни например инфраструктура. Чистотата също не е на нужното ниво, макар че и общинската администрация, и организации и граждани, сега работят усилено в тези насоки. Неслучайно сформирахме неформално сдружение, с което

обявихме война на замърсяването в града

Много НПО-та започнаха да помагат, кой с каквото може - с техника, с пари, с жива сила. Спряхме за кратко преди изборите, за да не се изкуши някой да трупа точки. Но след това продължаваме и то много сериозно. Ще изчистим Велинград и ще го направим още по-привлекателно място - решени са г-н Златанов и съмишлениците му.

Той не си прави илюзии, че предстои още много работа.

- Освен проблемите, за които вече стана дума, на Велинград му липсват анимация, както и повече атракции. Вярно,

имаме делтапланери, конна езда, бъгита, офроуд

и други. Има хора, които, като се захванат с нещо, го правят, както трябва. Но не са достатъчно площадките за децата, местата за каране на ролкови кънки и ролери и т. н. Планували сме тази година да поработим по тези въпроси. Живот и здраве всичко ще стане.

- Държавата също ни е длъжник - каза в заключение хотелиерът. - Особено сега. Заради пандемията, ние сме на колене. След този трети локдаун някои ще са в бедствено положение. Няма да могат да изплуват или ако успеят, ще е много трудно и с големи финансови последствия.  Държавата трябва да ни обърне малко повече внимание. Това е секторът, който е жив, който дава. Когато някой затваря принудително, трябва да му се плаща. Иначе ще има много фалити – категоричен е председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Велинград и Западни Родопи“  Златко Златанов.

Мина ГЕОРГИЕВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРЕВОЗ НА КОЛЕТНИ НЕУНИВЕРСАЛНИ ПРАТКИ ДО 20 КГ И БАГАЖ БЕЗ ОБЕМИСТИ ТОВАРИ ДО АНГЛИЯ И ОБРАТНО. 00447440477886/0898961651

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички