Избори 2021

ГЕРБ Пазарджик: Инфраструктурните проекти в областта ще продължат въпреки кономическите последици от кризата

  01.04.2021 14:56             
ГЕРБ Пазарджик: Инфраструктурните проекти в областта ще продължат въпреки  кономическите последици от кризата

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще продължи, като до момента санирани в областта са 69 сгради, а има подадени заявления за саниране на още 149.

По оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъдат модернизирани сградния фонд и апаратурата на деветте филиала на спешната медицинска помощ в областта. Ще продължи реализацията и на важни инфраструктурни проекти, защото добрата инфраструктура е предпоставка, както за привличане на нови инвеститори, така и  за стимулиране на местната икономика, чрез развитие на туризма.

Инфраструктурните проекти ще продължат с може би най-ключовият такъв, а именно Западния обход на Пазарджик. Той ще бъде с дължина 5.9км., а срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца. Отсечката ще бъде с две платна, всяка от по две ленти за движение. Предвидено е изграждане на 4 кръгови, 1 надлез над ЖП линия София-Пловдив. Над сегашния мост на река Марица в Пазарджик ще бъде изградено изцяло ново дясно платно, а лявото ще бъде ремонтирано. Целта на този проект е да се облекчи трафика, който е особено интензивен там в пиковете часове на делничните дни.

В момента се проектира, а скоро ще бъде възложен ремонтът на републиканския път Пазарджик-Стрелча. Предвидено е да бъдат ремонтирани и части от републиканския път Огняново-Исперихово.

Всички тези инфраструктурни проекти ще създадат необходимите предпоставки Пазарджик и Пазарджишка област да станат притегателен център на нови потенциални инвеститори. Инфраструктурата е едно от най-важните неща, от които хора готови да стартират свое инвестиционно намерение се интересуват. Ще работим последователно и градивно в посока на това Пазарджик да се явява като естествен продължител на процесите по все по-развиващата се икономически България.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички