Избори 2021

В община Пазарджик 102 877 гласоподаватели ще дават вота си в 157 секции

  01.04.2021 17:22             
В община Пазарджик 102 877 гласоподаватели ще дават вота си в 157 секции

За избирателите  с трайни увреждания, желаещи да гласуват с подвижна избирателна кутия, са сформирани  2  подвижни секции. Едната е  с териториален обхват - гр. Пазарджик, с. Ивайло и  с. Црънча,  а другата– с. Хаджиево, с. Синитово и с. Говедаре.

32 избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, са включени да гласуват с подвижна избирателна кутия, предназначена за карантинирани/изолирани лица. Техният брой е, както следва:  в Пазарджик - 23 лица, в Црънча - 5, в Черногорово - 2 и в Юнаците - 2.

В образуваните секции в  Covid-отделенията в Пазарджик-в МБАЛ – Пазарджик“ АД, СБАЛПФЗ „Д-р Никола Пенчев“ ЕООД, МБАЛ „Пълмед“ ООД – клон МС „Здраве“  и МБАЛ „Хигия“ в избирателните списъци, предоставени от управителите на здравните заведения, са вписани общо 128 лица. Всички новоприети  в тези отделения ще могат да гласуват в изборния ден, тъй като секционната избирателна комисия може да ги дописва.

За предстоящите избори на 04 април 2021 г. в Община Пазарджик са образувани 157 секции, от които 145 основни, 9 специализирани и 3 подвижни секции.

Извънредната епидемична обстановка в страната наложи за пръв път  ръководителите на здравните заведения в Пазарджик,  вкл. в ковид-отделенията, на местата за задържане под стража  и  в домовете за стари хора, да образуват  такъв голям  брой  избирателни секции.

Гласоподавателите в общината, съгласно предварителните избирателни списъци, получени и обявени на определените от кмета места през месец февруари, са 102 877, което е с близо 2500 лица по-малко в сравнение с произведените парламентарни избори през 2017г.

Общинската администрация ще допише в окончателните избирателни списъци, които трябва да бъдат предоставени в рамките на днешния или утрешния ден от ГД ГРАО, 61 лица. Те  са  с дерегистриран постоянен адрес, но притежават избирателни права, съгласно Решение на ЦИК. Ще бъдат заличени  починалите и гласуващите в специализирани секции в други общини,  преди предаването на  списъците на СИК.

До 20.03.2021г.  се приемаха  заявления за гласуване по настоящ адрес и за гласуване на друго място.

Общият брой на приетите и електронно обработените заявления за гласуване  по настоящ адрес е 724, което е с 22 заявления за гласуване повече в сравнение с подадените при  предходните избори. Тези заявления се подават не по-късно от 14 дни преди изборния ден, за да могат лицата да бъдат отпечатани  автоматизирано в списъците на секциите си  по настоящ адрес и да отпаднат от списъците на секциите  по постоянен адрес.

 Издадено е  1 удостоверение за гласуване на друго място на кандидат за народен представител, който ще упражни своя вот в друго населено място.

С цел предпазване от заразяване на възрастните хора, настанени в домовете за стари хора  в гр. Пазарджик и в с. Главиница,  бяха образувани  две избирателни секции там. В тях ще упражнят правото си на глас общо 131 лица.

В края на утрешния работен ден след последната обработка на приемо-предавателните протоколи  за СИК Община Пазарджик ще разполага с окончателната информация, относно  броят на  избирателите, които ще могат да упражнят правото си на глас на 04.04. 2021г.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички