Избори 2021

Противопожарни мерки за изборите

  02.04.2021 07:44             
Противопожарни мерки за изборите

В обектите, ангажирани с провеждането на изборите, както и в тези за масово събиране на хора, е необходимо да се осигурят свободни пътища за евакуация, те трябва да са свободни от материали и оборудване, затрудняващо евакуацията. Пътищата за евакуация на пребиваващите в сградата трябва да бъдат обозначени с указателни табели.

Избирателните секции трябва да са оборудвани с изправни пожаротехнически средства за първоначално гасене на пожар /прахови и водни пожарогасители/. Достъпът до тях трябва да е свободен /да не се затрупват с материали и оборудване/. Да са поставени на достъпно и видно място за бързи действия при необходимост.

Членовете на избирателните секции трябва да знаят местата на наличните пожаротехнически средства за първоначално гасене на пожар и да могат да работят с тях.

В случай на възникнал пожар в сградите или в самите помещения на секционните избирателни комисии, председателите на СИК са длъжни да уведомят специализираните органи за пожарна безопасност и защита на населението на телефон 112. Както и да организират евакуацията на пребиваващите хора в сградата и да предприемат незабавни мерки за първоначално гасене с наличните противопожарни уреди. 

В сградите и помещенията, в които са разположени изборни секции, е забранено тютюнопушенето и използването на открит огън.

Забранява се също така внасянето в избирателните секции на каквито и да е горими и лесно запалими материали в изборния ден.

След приключването на последния работен ден преди провеждането на изборите, ръководителите /собствениците/ на сградите, ангажирани с изборите, трябва да проконтролират изключването на електрическото захранване и удостоверяването в дневник, съгласно нормативните изисквания.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички