Пазарджик

БРОКС изчисти сметището, но то се оказа ангажимент на гражданите

  02.04.2021 15:31             
БРОКС изчисти сметището, но то се оказа ангажимент на гражданите

ПАЗАРДЖИК. Вчера писахме за локално сметище, образувано в центъра на областния град – до бившия магазин за мебели на Благо Солов на булевард „Георги Бенковски”, включително и върху част от зелената площ. От сметопочистващата фирма БРОКС междувременно заявиха, че това не е техен ангажимент, защото попада в междублоковото пространство. Живущите в блока пък опонираха, че не попада в зоната на блока, защото е на гърба на търговския обект. По този повод от общинската администрация коментираха след направена бърза проверка, че сметта попада в зоната на междублоковото пространство и е обязаност на собствениците на апартаменти.
„Гражданите трябва да знаят, че са длъжни да поддържат чисти междублоковите пространства по силата на общинската Наредба за определяне на условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезлвреждането на битови и строителни отпадъци, включително биоотпадъци, опасни битови отпадъци, масово разпространени отпадъци на територията на община Пазарджик. Общинската администрация винаги се е отзовавала на молби за помощ и е съдействала. В този случай също ще помолим фирма БРОКС да изчисти замърсените площи, но ако хората не поддържат чистота, много бързо пак ще се образуват сметища”, заявиха общински специалисти.
Терените вече са изчистени. Дано и си останат в този вид. Защото в нормативните актове са предвидени и глоби за замърсителите.

(Зн)
 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички