Регионът

Започна набирането на предложения за „Младежки проекти 2021"

  05.04.2021 17:03             
Започна набирането на предложения за „Младежки проекти 2021\

Община Панагюрище стартира от 5 април процедурата по набиране на предложения за инициативи „МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ 2021“.

Отчитайки значимата роля на  младежката общност в обществения живот, необходимостта от подкрепа на младите хора и създаване на условия и възможности за задържането им в родния ни край, екипът на Община Панагюрище търси начини да покаже, че младежкото мнение има значение.

За пета поредна година Общината прилага утвърдената форма на организация и поле за изява на инициативността и новаторството на младите хора, чрез финансиране на проекти, разработени и реализирани от тях на територията на община Панагюрище.

Очакваме предложените проекти да осмислят свободното време на младите хора чрез стимулиране на младежката инициатива, предприемчивост и креативност.

Проектните предложения следва да са насочени към широк кръг младежи и да дават възможност за включване и изява на повече млади хора от общината, като се търси максимална публичност на реализираните проекти.

Насърчава се и включването на младежи с увреждания и млади хора в неравностойно социално положение.

Участието в конкретни дейности - проекти и целенасочени тематични кампании за всяка една сфера на обществения живот ще мотивира социалната младежка ангажираност и ще повиши чувството на принадлежност към общността.

Реализирането на всички предложени проекти трябва да е съобразено със сложната епидемична обстановка.

През 2021 година Община Панагюрище ще финансира проекти, осъществени с активното участие на младежи, на конкурсен принцип, в следните приоритети:

  • Решаване на конкретни социални въпроси;
  • Повишаване на гражданската активност на младежите, развитие на демокрацията и защита на човешките права;
  • Преодоляване на социалната изолация и реинтеграция на уязвими и маргинализирани групи, социална интеграция;
  • Насърчаване на доброволческата дейност;
  • Междукултурно и междуетническо сътрудничество;
  • Утвърждаване на местни, национални традиции и европейски практики;
  • Насърчаване на творческите умения и инициативи на младежите;
  • Насърчаване на здравословния начин на живот;
  • Екология;
  • Туризъм;
  • Спорт.

За финансово подпомагане на проекти за младежки дейности могат да кандидатстват:

Организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, осъществяващи дейности на територията на община Панагюрище, в съответствие с принципите, целите, задачите и приоритетите на общинската политика за младежта.

Неформални младежки групи, осъществяващи дейности на територията на община Панагюрище, в съответствие с принципите, целите, задачите и приоритетите на общинската политика за младежта. Неформалната младежка група се състои от минимум четирима участници, като един от членовете на групата на възраст над 18 г. представлява и поема отговорност от името на групата, чрез нотариално заверено пълномощно.

Ученически екипи с членове над 14-годишна възраст, представляващи едно или повече училища, под методическото ръководство на педагог/педагогически съветник.

Други юридически лица с нестопанска цел, осъществяващи младежки дейности.

Кандидатите могат да участват с един проект на стойност 3 000 лева.

Проектните предложения се подават в Център за административно обслужване – град Панагюрище, пл. „20-ти април“ №13, Община Панагюрище, от 05.04.2021 година до 17:30 часа на 05.05.2021 година включително.

Указанията за изготвянето на проектите, както и необходимите за кандидатстване документи са публикувани на електронната страницата на Община Панагюрище, раздел „Младежки дейности“ - „Младежки проекти“ http://www.panagyurishte.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1844&Itemid=103 .

Консултации за изготвяне на проектите може да се получи всеки работен ден от 8:30 – 12:30 ч. и от 13:30 – 17:30 ч., отдел „Образование, младежки дейности и спорт”, тел. 0878 820 990.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички