Избори 2021 Пазарджик

Петя Цанкова единствена коментира резултатите

  12.04.2021 06:12             
Петя Цанкова единствена коментира резултатите

Загубихме, но моралното удовлетворение е, че хората гласуваха срещу статуквото

Единствено Петя Цанкова от лидерите за областта на четирите партии, събрали най-много гласове (БСП, ГЕРБ, „Има такъв народ” и ДПС), коментира резултатите от изборите. Ето какво каза тя пред „Знаме”:

- След края на кампанията и направения от българския народ избор, бих искала да благодаря на всички, които упражниха правото си да гласуват в област Пазарджик и на нашите членове и симпатизанти за подкрепата. Доверието към нас не беше достатъчно и не успяхме да спечелим. Протестният вот, който през 2017 г. получихме ние, сега беше привлечен от нови политически проекти.

Загубихме изборите, но морално удовлетворение е, че хората, които искат промяна в България, са все повече и гласуваха срещу статуквото и ГЕРБ. На БСП й предстоят още усилия, за да докаже, че е алтернатива, но вярвам, че с последователност, честност и категорични позиции, това е възможно и ние сме способни да го постигнем. Тук е моментът да отбележа, че с почтени и подготвени хора в листата на Коалиция "БСП за България" успяхме да се запазим като втора политическа сила в областта, сравнено с национално ниво, макар че работихме при извънредни условия и живите срещи с хора бяха прекъснати.

Най-неубедителен е резултатът ни в община Велинград, където получихме едва 9% от гласовете. Причините за представянето ни са тема за вътрешно-партиен анализ, като по-важно е как ще продължим занапред. Убедена съм, че всеки един от избраните да защитават интересите на региона от Коалиция "БСП за България", ще го прави с енергия и душа. Накрая, но не по важност, бих искала да благодаря и на всички наши застъпници, представители в секционните комисии и в РИК за положения труд при провеждане на вота.”

(Зн)


Свързани