Пазарджик

Тодор Попов: Почистването на канала е още едно доказателство за добра съвместна работа между различните институции

  08.04.2021 15:08             
Тодор Попов: Почистването на канала е още едно доказателство за добра съвместна работа между различните институции

ПАЗАРДЖИК. "Каналът Паша арк  е един от символите на нашия град, а неговото почистване и поддръжка е още едно доказателство за съвместната добра и полезна работа между различните институции, в случая Община Пазарджик и "Напоителни системи". Използвам случая да благодаря на управителя г-жа Целева за това, че те направиха необходимото да почистят канала, който в крайна сметка е тяхна собственост и ангажимент. Но пък ние искаме да им помогнем като им съдействаме с изхвърлянето на боклуците, както и ще изрежем самораслите храсти и дървета в рамките на самия канал и около него", поясни кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той отбеляза и положените усилия през годините, за да може съоръжението да придобие  още едно знаково значение. "Знаете, по неговото протежение създадохме ансамбъл от скулптури. Ще продължим и през следващата година, защото искам това да остане една трайна забележителност. Така че след няколко дни с пускането на водата се надявам да се върнем към този пролетно-летен по-усмихнат и по-слънчев начин на живот", сподели още Тодор Попов.

Той призова гражданите да полагат усилия за опазването на съоръжението, тъй като Паша арк е канал, а не място за изхвърляне на отпадъци, от което ежегодно се събират тонове отпадъци.

Управителят на "Напоителни системи  г-жа Сашка Целева отбеляза, че "Напоителни системи" е собственик на стотици километри канална мрежа, която всяка пролет трябва да бъде почистена, за да е годна не само за напояването, а и безопасна за жителите. „Почистването само на градската част от Паша арк отнема  време и ресурс, който може да бъде насочен за възстановяване на други канални мрежи, за намаляване на загубата на вода и повишаване качеството на услугата.“, категорична е г-жа Целева.

"Съвместната ни работа с Община Пазарджик се случва навреме, а това е в интерес на жителите", каза още управителят на "Напоителни системи".

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички