Пазарджик

Тодор Попов: Почистването на канала е още едно доказателство за добра съвместна работа между различните институции

  08.04.2021 15:08             
Тодор Попов: Почистването на канала е още едно доказателство за добра съвместна работа между различните институции

ПАЗАРДЖИК. "Каналът Паша арк  е един от символите на нашия град, а неговото почистване и поддръжка е още едно доказателство за съвместната добра и полезна работа между различните институции, в случая Община Пазарджик и "Напоителни системи". Използвам случая да благодаря на управителя г-жа Целева за това, че те направиха необходимото да почистят канала, който в крайна сметка е тяхна собственост и ангажимент. Но пък ние искаме да им помогнем като им съдействаме с изхвърлянето на боклуците, както и ще изрежем самораслите храсти и дървета в рамките на самия канал и около него", поясни кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той отбеляза и положените усилия през годините, за да може съоръжението да придобие  още едно знаково значение. "Знаете, по неговото протежение създадохме ансамбъл от скулптури. Ще продължим и през следващата година, защото искам това да остане една трайна забележителност. Така че след няколко дни с пускането на водата се надявам да се върнем към този пролетно-летен по-усмихнат и по-слънчев начин на живот", сподели още Тодор Попов.

Той призова гражданите да полагат усилия за опазването на съоръжението, тъй като Паша арк е канал, а не място за изхвърляне на отпадъци, от което ежегодно се събират тонове отпадъци.

Управителят на "Напоителни системи  г-жа Сашка Целева отбеляза, че "Напоителни системи" е собственик на стотици километри канална мрежа, която всяка пролет трябва да бъде почистена, за да е годна не само за напояването, а и безопасна за жителите. „Почистването само на градската част от Паша арк отнема  време и ресурс, който може да бъде насочен за възстановяване на други канални мрежи, за намаляване на загубата на вода и повишаване качеството на услугата.“, категорична е г-жа Целева.

"Съвместната ни работа с Община Пазарджик се случва навреме, а това е в интерес на жителите", каза още управителят на "Напоителни системи".

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРЕВОЗ НА КОЛЕТНИ НЕУНИВЕРСАЛНИ ПРАТКИ ДО 20 КГ И БАГАЖ БЕЗ ОБЕМИСТИ ТОВАРИ ДО АНГЛИЯ И ОБРАТНО. 00447440477886/0898961651

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички