Спорт

Хебър отива на финалите в Суперлигата, отстрани Монтана

  08.04.2021 20:48             
Хебър отива на финалите в Суперлигата, отстрани Монтана

ПАЗАРДЖИК. Волейболистите на Хебър спазиха традицията и победиха Монтана у дома. Така „тигрите“  се класираха на финал в Суперлигата и ще се борят за титлата. Пазарджиклии се наложиха над Монтана с  3:2 (25:19, 25:21, 20:25, 21:25, 16:14) в драматична трета среща в зала "Васил Левски", продължила повече от два часа.  С тази победа Хебър спечели серията с 2:1 успеха и подпечата билета си за финала, където ще срещне Нефтохимик 2010 (Бургас). Финалът започва в неделя (11 април). Шампионите пък отстраниха Левски София с 2:0 победи.

Третият полуфинален сблъсък никак не беше лесен. Домакините доминираха в първите два гейма, но монтанчани показаха различно лице и вкараха мача в тайбрек. Той бе изпълнен с драматични моменти и надлъгване, но в крайна сметка момчетата на Александър Попов спечелиха мястото си на финала съвсем заслужено.  Въпрки че двубоят бе без публика, домакините от Пазарджик играеха уверено и поведоха благодарение на два аса на Александар Ляфтов. Възходящата линия на "тигрите" продължи през цялото време, като имаха превес във всички елементи. Монтана пък допусна повече грешки и това неминуемо оказа своето влияние върху резултата.

През втория гейм „тигрите“ дръпнаха от самото начало и хегемонията продължи въпреки опитите на съперника да стопи разликата. Състезателите на Александър Попов бяха по-добрият отбор и закономерно увеличиха аванса си.

Интригата покълна още в началото на третия гейм - гостите се откъснаха с добра преднина, която се запази през цялото време.

Решаваща се оказа четвъртата част  - след игра на амлитуди състезателите от Северозапада поеха инициативата. "Тигрите" оказаха съпротива, но не успяха да преодолеят съперника. Това от своя страна даде спокойствие на монтанчани и резултатът бе изравнен.    Срещата влезе в тайбрек. Там домакините поведоха, но бяха догонени от момчетата на Даниел Пеев. Борбата бе за всяка топка и всяка точка, напрежението бе пълно. Хебърци оформиха преднина, но веднага бе наваксана от Монтана. Битката продължи и след това, но психиката на жълто-сините се оказа по-здрава.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.

ДАВАМ СТАЯ НАЕМ, 0878 312 415.

ПРОДАВАМ СИСТЕМА ЗА ДОМАШНО КИНО „ЕЛИТ“, 140W, В ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, С РАДИО И USB, ТЕЛ. 0887915316
Всички